Web Analytics
More
    Reklāma

    “Apple” ierīcēs, iespējams, parādīsies depresijas un stresa noteikšanas funkcijas

    Jaunākie raksti

    Parādījušās ziņas, ka “Apple”, iespējams, strādā pie jaunām veselības uzraudzības funkcijām. Šoreiz tās vairāk saistās nevis ar fizisko, bet gan mentālās veselības monitoringu. Izmantojot “iPhone”, lietotāji nākotnē varētu noteikt depresiju, stresu, trauksmi un izziņas pasliktināšanos. Pētnieki cer, ka dati par aktivitātēm, miegu un rakstīšanas paradumiem varētu dot kādus signālus par mentālās veselības problēmām.

    Pētnieki no Kalifornijas universitātes pašreiz jau strādā pie stresa, depresijas, trauksmes noteikšanas iespējām, izmantojot “iPhone” un “Apple Watch” datus par 3000 brīvprātīgajiem. Šis izpētes posms sākās pērn augustā, kad dati tika ievākti no pirmajiem 150 pētījuma dalībniekiem, un ilgs kopumā trīs gadus.

    Reklāma

    Ziņojumā teikts, ka pētnieki salīdzina datus, kuri iegūti no “iPhone” un “Apple Watch”, ar pētījuma dalībnieku pašu sniegto informāciju par to, kā viņi mentāli jūtas. Papildus tiek arī izmērīts stresa hormona kortizola līmenis dalībnieku matu folikulās.

    Paralēli šim “Apple” veic vēl vienu pētniecības projektu. Kopā ar farmācijas uzņēmumu “Biogen” kompānija strādā pie divu gadu pētījuma, kura mērķis ir uzraudzīt kognitīvās funkcijas. Tas, iespējams, ļautu laicīgāk pamanīt vieglus kognitīvus traucējumus, kas vēlāk var pārtapt Alcheimera slimībā. Plāns ir veikt izpēti ar aptuveni 20 000 dalībniekiem, no kuriem aptuveni pusei ir augsts kognitīvo traucējumu risks.

    Ja pētījumu dati sakritīs ar depresijas vai trauksmes simptomiem, “Apple” galu galā varētu radīt funkciju, kas brīdinās lietotājus, ja fiksētas garīgās veselības stāvokļa izmaiņas. “iPhone” mudinātu lietotājus meklēt ārstniecības risinājumus, kas dotu iespēju laikus atklāt garīgās veselības slimības, kuru novēlota ārstēšana ir problemātiska.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    7 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Oskars
    23.09.2021 14:38

    Ja cilveks ir depresivs, nomakts, tad saturs, kuru apmekle ir uz to versts. Otrkart stresa laika, cilvekam ir pastiprinati salauzsts miegs. Tatad ierice fona klausas, analize cilveka nakts miegu, gan saturu kuru apmekle. Neatbalstu shadu ricibu. Jo ir maniakalais stresa stavoklis, panika un ierice to var tikai pastiprinat.

    Elektriķis
    23.09.2021 18:21

    Tagad Ābola priekšnieki uzzinās patiesību par savu darbinieku mentālo stāvokli. Ko viņi darīs ar depresīvajiem?

    Skabene
    24.09.2021 08:27

    Es līdz šim domāju, ka depresija ir tikai tiem, kas nevar atļauties nopirkt Apple! :D
    Izrādās, ka arī laimīgajiem Apple lietotājiem ir depresija! :)

    SSs
    24.09.2021 09:37

    Pārdod nieri un kredīts naf vajadzīgs 😜

    Čiekurs
    24.09.2021 09:48
    Reply to  SSs

    Nu, ar nieri sanāk maksimāli nokomplektēts iMac. A ritenīšus no palātas gultas paņemtu.

    Screenshot_20210924-094528_Firefox.jpg
    SSs
    24.09.2021 13:25
    Reply to  Čiekurs

    Neaizmirsti, ka par operāciju tev noplēsīs vēl divas ādas !

    Reklāma