Web Analytics
More
    Reklāma

    “Snapchat” pievieno funkcijas, kas lietotnē ļaus komunicēt ar nedzirdīgajiem

    Jaunākie raksti

    Atzīmējot Pasaules nedzirdīgo dienu, “Snapchat” pievienojis jaunas funkcijas, kas šajā lietotnē ļaus komunicēt ar nedzirdīgajiem. Uzņēmums nācis klajā ar pielāgotām uzlīmēm un papildinātās realitātes rīku, kas dos iespēju sazināties zīmju valodā.

    Jaunās funkcijas radītas, ņemot vērā uzņēmumā strādājošo vājdzirdīgo un nedzirdīgo darbinieku atsauksmes un norādījumus. Risinājuma pamatā izmantota mākslīgā intelekta un datorredzes tehnoloģija, ko izstrādājis Ungārijas jaunuzņēmums “SignAll“, kas koncentrējas uz rīkiem nedzirdīgiem cilvēkiem. “SignAll” radījis risinājumu, kas dod iespēju izsekot roku kustībām un iztulko zīmju valodu sarunvalodā. Uzņēmums aprīlī “iOS” ierīcēs un augustā “Android” iekārtās palaida zīmju tulkošanas lietotni “Ace ASL“.

    Reklāma

    Avots: Snap

    Šo “Snapchat” papildinājumu palīdzēja ieviest programmatūras inženiere Dženika Paunda, kura pati ir nedzirdīga. Viņa norādīja, ka viņas dēlam bijis sarežģīti apgūt amerikāņu zīmju valodu, kas bijusi motivācija strādāt pie jauna risinājuma, kas šo procesu padarītu vienkāršāku.

    Papildinātās realitātes risinājums ne tikai iztulkos zīmju valodā parādīto, bet arī dos iespēju apgūt to un šādā veidā pateikt gan savu, gan biežāk lietotus, parastus vārdus, kā mīlestība, smaids, apskāviens.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    0 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Reklāma