Web Analytics
More
    Reklāma

    General Motors un LG Chem atsāk bateriju ražošanu problēmu māktajam “Bolt” modelim

    Jaunākie raksti

    General Motors koncerns paziņojis, ka tā sadarbības partneris LG Chem atsācis ražot baterijas elektriskajam “Chevy Bolt” un bateriju defekts ir novērsts. Iepriekš gana daudz esam rakstījuši, ka “Bolt” mašīnas nodeg, līdzīga problēma skāra arī “Hyundai Kona” – arī šajā auto tiek izmantotas LG Chem ražotās baterijas.

    Augustā General Motors izsludināja vienu no līdz šim lielākajiem elektroauto atsaukumiem vēsturē, atsaucot pilnīgi visus līdz šim saražotos “Bolt”. Lai risinātu problēmas ar aizdegšanos, sākotnēji tika veikts programmatūras atjauninājums, taču arī pēc tā mašīnas turpināja degt, visam norādot uz problēmu pašās baterijās. Abi uzņēmumi ziņo, ka defekts beidzot ir novērsts, līdz ar to “Bolt” ar jaunajām baterijām vairs nevajadzētu aizdegties. LG Chem ieviesis jaunas ražošanas procedūras, kā arī mainītas un uzlabotas kvalitātes pārbaudes, tādējādi cenšoties radīt pārliecību par bateriju drošību nākotnē.

    Jau oktobrī plānots atsākt jaunu “Bolt” ražošanu, taču vismaz pagaidām lielākā daļa piegādāto bateriju tiks izmantotas, lai atsaukumā nomainītu vecās un nedrošās baterijas. Jaunajām baterijām tiek sniegta 8 gadu/160 tūkstošu kilometru garantija. Tāpat tiks izveidota īpaša diagnostikas programma, kas spēs noteikt anomālijas mašīnas baterijās, liecinot par iespējamu problēmu.

    Neskatoties uz jaunām baterijām, autoražotājs saglabā piesardzību, aicinot ievērot vairākus ieteikumus – baterijas nav ieteicams lādēt virs 90% atzīmes, tāpat tās ieteikts lādēt biežāk, lai nobraucamā attāluma atlikums nenokristu zem 110 kilometru robežas. Uzreiz pēc uzlādes mašīnu ieteikts atstāt ārā, bet lādēties iekštelpās pa nakti nav ieteicams. Abi uzņēmumi vēl nav vienojušies, kā tiks sadalītas atsaukumā radušās izmaksas, kas tiek lēstas aptuveni 2 miljardu dolāru apmērā.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    1 komentārs
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Ansis
    22.09.2021 14:07

    Būs jāķeras pie veco bateriju pārstrādes ātrāk…

    Reklāma