Web Analytics
More
    Reklāma

    Microsoft izziņo, ka klasiskā Office 2021 versija būs pieejama sākot no 5. oktobra

    Jaunākie raksti

    Jau februāra sākumā Microsoft informēja, ka jaunākā Microsoft Office 2021 versija būs pieejama vēlāk šī gada laika, un pēc gandrīz astoņu mēnešu perioda pienācis oficiālais izlaišanas brīdis – 5. oktobris.

    Šajā kontekstā ir runa par tādu Office 2021 versiju, kuras izmantošanai nav nepieciešams abonēt Microsoft 365 servisu, bet klienti to var iegūt ar vienreizēju maksājumu. Tātad lietot to kā normālu datorprogrammu bez interneta savienojuma un autorizācijas. Jaunā versija būs pieejama gan Windows, gan Mac datoriem, un tā saņems dažādus ikdienas uzlabojumus, kā Excel XLOOKUP funkciju un tumšā dizaina režīmu. Tomēr visvairāk varētu tikt ietekmēta dalīšanās funkcionalitāte, jo šī Office versija darbosies arī uz tiem datoriem, kas var nebūt pieslēgti tīklam, tādējādi samazinot tās iespējas, kādas ir mākoņservisa izmantotājiem.

    Reklāma

    Kā ierasts, tad šo versiju Microsoft oficiāli atbalstīs piecus gadus, tā kā vismaz pēc tā perioda var nākties atkal iegādāties jaunu Office, ja vien tad viss nebūs pārgājis abonēšanā. Pat Microsoft savā mājaslapā min, ka nav droši vai šī varētu nebūt pēdējā klasiski pieejamā Microsoft Office versija. Attiecīgi lielākajai daļai gan biznesa, gan privāto klientu tai būtu jābūt pieejamai no 8. oktobra.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    9 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Nelabojams
    18.09.2021 13:49

    Interesanti, kas būs sačakarēts šajā versijā? MS ir tradīcija, jaunu Office versiju izlaižot, salabot savulaik dēlī salaistās lietas un paralēli sačakarēt kaut ko jaunu. Ja ne uzreiz, tad katrā ziņā ar neizbēgamajiem apdeitiem. Off2003 savulaik pilnīgi sajāja stilu instrumentu, kas puslīdz jēdzīgi tika sakārtots vienīgi pēc 10 gadiem. Patlaban wordā ir pilnīgi izvaroti comments, kas vispār vairs nav lietojami, un pa daļai markup rīki.

    Lāsmiņa
    18.09.2021 14:19

    Tumšā tēma! Es ģībstu!

    19.09.2021 08:05
    Reply to  Lāsmiņa

    Tumšā tēma ir jau 2019.gada office iekļauta. 🤔

    Name*
    20.09.2021 08:30
    Reply to  Ģirts

    Šajā versijā arī pašu lapu varēs satumšot. Piemērs

    Mārtiņš
    13.10.2021 18:03
    Reply to  Lāsmiņa

    Galvenais, lai nepazaudē “gaišo” tēmu. Citādi esmu dusmīgs par programmām un vietnēm, kas pieejamas tikai tumšajā tēmā, kuru es nespēju ilgstoši palietot, jo pēc dažu minūšu teksta lasīšanas rodas “iedegšanas efekts”, un ja pēc tam paskatos apkārt uz gaišu papīru, gaišām durvīm, gaišu logu utt., tad acīs ņirb burtu atlikumi.
    Ir jau redzēti pētījumi, ka tumšā tēma ne pārāk palīdz redzei, jo evolūcijas gaitā redze ir pieradusi strādāt dienas režīmā, kur tumši objekti uz gaišāka fona, bet ne otrādi.
    Protams, tumšā tēma labi noder naktī, lai neapžilbtu, ja jāpaskatās telefona ekrānā. Taču nesaprotu, kā cilvēki var lietot tumšo tēmu dienas laikā, ilgstoši strādājot ar datoru. Varbūt citiem nemaz nav tāda “iedegšanas blakusefekta”?

    Krotow
    20.09.2021 14:27

    Līdz kādām padibenēm esam nodzīvojušies. Ja iespēju lietot MS Office uz vietas datorā bez interneta pieslēguma uzskata par kaut ko mega ekskluzīvu.

    digitalk
    20.09.2021 18:29

    nemelosim, ka “visi”. un arī tie, kas nedzīvo ar drebelīgām mobilām drausmām nezonā, regulāri nevēlas, lai prasība pēc interneta būtu obligāta.

    Krotow
    20.09.2021 21:02
    Reply to  digitalk

    Precīzi. Un arī bez tiešsaistes aktivācijas var iztikt.

    Reklāma