Web Analytics
More
    Reklāma

    “Rivian” beidzot uzsāk sava elektriskā krosovera “R1T” sērijveida ražošanu

    Jaunākie raksti

    Elektroauto ražošanas uzņēmums Rivian beidzot sācis sērijveida mašīnu ražošanu, no konveijera līnijas noripojot pirmajam “R1T” elektriskajam krosoveram. Iepriekš Rivian ražoja pre-production mašīnas, kuras tika lietotas dažādos izmēģinājumos, taču nupat saražotais auto paredzēts piegādei klientam.

    Uzņēmuma vadītājs RJ Skarindžs par svinīgo brīdi kompānijas vēsturē paziņojis sociālās saziņas vietnē Twitter, paužot, ka viņš nevar vien sagaidīt, kad šis un arī citi auto nonāks klientu rokās.

    Rivian savu darbību uzsāka 2009. gadā, kopš tā laika piesaistot miljardiem lielu finansējumu, piesaistot tūkstošiem darbinieku un noslēdzot sadarbības līgumus ar tādiem uzņēmumiem kā “Amazon”. “R1T” piegādes gan sāktas ar nosacītu nokavēšanos, jo ražošanas uzsākšanu vairākkārt aizkavēja globālā pandēmija, kā arī pusvadītāju deficīts, kas ietekmējis visus autoražotājus.

    “Launch Edition” versija aprīkota ar 135kWh bateriju, kuru pats uzņēmums nosaucis par “lielo bateriju”. Plānots, ka pilnvērtīgas piegādes sāksies jau šī mēneša laikā. “R1T” pēc oficiālajiem datiem ar vienu uzlādi vajadzētu veikt apmēram 480 kilometrus.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    0 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Reklāma