Web Analytics
More
    Reklāma

    “Microsoft” konta autorizācijai vairs nevajag paroli

    Jaunākie raksti

    Kompānija “Microsoft” paroles neuzskata par pārāk drošu un modernu veidu, kā aizsargāt lietotāja informāciju. To apliecina uzņēmuma paziņojums – lai autentificētos “Microsoft” kontā, sākot ar vakardienu, 15. septembri, ievadīt paroli vairs nav vajadzīgs. Tā vietā lietotājs var izmantot citas ērtākas un drošākas metodes, lai pierakstītos. Šādu pieeju “Microsoft” jau kopš marta praktizē ar uzņēmumiem.

    Uzņēmums norāda, ka tā vietā, lai atcerētos paroli vai lietotu paroļu pārvaldnieku, autorizācijai “Microsoft” kontā varēs izmantot kādu no citām iespējām – lietotni “Microsoft Authenticator”, biometrijā balstīto risinājumu “Windows Hello”, drošības atslēgu vai SMS, e-pastā atsūtīto verifikācijas kodu. Šādā veidā būs iespēja pierakstīties tādos “Microsoft” pakalpojumos kā “Outlook”, “OneDrive”, “Microsoft Family Safety” un “Xbox Series X/S”.

    Reklāma

    Avots: Microsoft

    Izplatītākā opcija, kā aizstāt paroli, ir “Microsoft Authenticator“. Brīdī, kad šī lietotne ir ieinstalēta telefonā un sasaistīta ar “Microsoft” kontu, būs iespējams atslēgt paroli. Lai to izdarītu, lietotājam jāatver sava “Microsoft” konta uzstādījumu sadaļa, pēc tam – Advanced Security Options un jātiek līdz Additional Security pogai. Pēc tam jāizpilda prasītais un  pašās beigās jāapstiprina “Microsoft Authenticator” atsūtītais paziņojums.

    Protams, jebkurā laikā varēs droši pāriet atpakaļ uz veco kārtību un izmantot paroli. Taču “Microsoft” norāda, ka citi minētie autentifikācijas rīki ir ērtāki un sniedz lielāku drošību. Uzņēmums pie šādas pierakstīšanās pieejas strādā jau labu laiku. To apliecina kaut vai tas, ka “Microsoft” 2018. gadā iespējoja drošības atslēgu opciju un kopš 2019. gada “Windows 10” pierakstīties jau var bez paroles.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    6 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Elektriķis
    16.09.2021 13:19

    Šeku reku – atkal telefonā jauna aplikācija. Kāds te jautāja: cik tad tu bieži lādē jaunas aplikācijas?

    KKTK
    16.09.2021 15:05
    Reply to  Elektriķis

    Šī programma jau labu laiku eksistē, lai tiktu iekšā visādos korporatīvajos ēpastos un VPNos, ja tie sakonfigurēti Maikrasoftiski. Te drīzāk nav speciāla Windows login programma, bet var izmantot jau eksistējošo Autetifikātōru.

    16.09.2021 18:56
    Reply to  KKTK

    Jā, man arī ir šī lietotne darba vajadzībām. Tā kā šis ir one time deal ilgākam laikam.

    User
    16.09.2021 14:24

    Problēmas sākas, ja tas telefons saplīst (nevis to plānoti nomaina).

    KasparsB
    16.09.2021 18:49
    Reply to  User

    MSA lieliski dublējas mākonī. + tiek izmantots arī citiem 2FA (lieliski aizstāj google auth)

    Last edited 2 years ago by KasparsB
    KasparsB
    16.09.2021 18:48

    Sen jau šis variants tiek izmantots.. windowsam PIN kods, kontam MSA (kā 2FA)..

    Reklāma