Web Analytics
More
    Reklāma

    “Google” Dienvidkorejā saņem 177 miljonu USD sodu

    Jaunākie raksti

    Korejas Godīgas tirdzniecības komisija nostrostējusi tehnoloģiju gigantu “Google”, liekot samaksāt 177 miljonu ASV dolāru lielu soda naudu par dominējošā stāvokļa ļaunprātīgu izmantošanu mobilo ierīču operētājsistēmu tirgū. Konkrētāk, Dienvidkorejas pretmonopola regulators ir apsūdzējis “Google”, ka tā bloķē pielāgotas jeb modificētas “Android” operētājsistēmas versijas un pieprasa viedtālruņu ražotājiem šo praksi izbeigt un pārtraukt piegādāt tālruņus ar šādām operētājsistēmām.

    “Google” izdarības, pēc regulatora uzskatiem, devušas iespēju uzņēmumam nostiprināt savu dominējošo stāvokli tirgū. Tā rezultātā konkurentiem, kā “Amazon” un “Alibaba” neizdevās gūt panākumus mobilo ierīču operētājsistēmu tirgū. Varētu būt, ka no šīs “Google” prakses cietis arī “Samsung”, kam 2013. gadā bija jāpāriet uz citu viedpulksteņu operētājsistēmu.

    Reklāma

    Tikmēr pārstāvis no “Google”, protams, nav mierā ar šo apsūdzību. Viņš norāda, ka šis uzņēmuma solis ir veicinājis “neticamas inovācijas aparatūrā un programmatūrā, nesot milzīgus panākumus Korejas oriģinālo iekārtu ražotājiem un izstrādātājiem. Tas, savukārt, ir radījis lielāku izvēli, labāku kvalitāti un lietotāja pieredzi Korejas patērētājiem”. Taču Korejas Godīgas tirdzniecības komisijas apsūdzība šīs priekšrocības ignorējot. Tieši tāpēc “Google” šo spriedumu pārsūdzēs.

    Jāpiebilst, ka regulatora lēmums pieņemts tikai dažas nedēļas pēc tam, kad Dienvidkoreja akceptēja grozījumus Telekomunikāciju biznesa likumā, kas aizliedz “Google”, “Apple” un citiem lielajiem lietotņu veikalu operatoriem piespiest izstrādātājus izmantot savas maksājumu sistēmas. Ja šie noteikumi netiks ievēroti, regulatori šīm kompānijām var uzlikt naudas sodu līdz 3% no ieņēmumiem Dienvidkorejas tirgū. Līdz pērnam gadam “Google” un “Apple” par katru darījumu no izstrādātājiem iekasēja 30% lielu nodevu.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    0 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Reklāma