Web Analytics
More
    Reklāma

    “SpaceX” atkal izpelnās NASA atzinību, paraksta 152 miljonu dolāru vērtu līgumu

    Jaunākie raksti

    Tapis zināms, ka NASA atkal izvēlējusies “SpaceX” vienai nozīmīgai misijai. Šoreiz Īlona Maska vadītā kompānija nopelnījusi 152,2 miljonu ASV dolāru vērtu līgumu, kura ietvaros jāpiedalās “Geostationary Operational Environmental Satellite-U” (GOES-U) misijā – jāpalaiž satelīti, kuri palīdzēs prognozēt laikapstākļus un veikt dažādus mērījumus.

    Saskaņā ar NASA informāciju – misijas GOES-U ietvaros palaistie satelīti dos iespēju iegūt uzlabotus attēlus un mērījumus par planētas laikapstākļiem, okeānu un vidi kopumā. Tāpat misijas rezultātā būs iespējams veikt reāllaika zibeņošanas kartēšanu, kā arī augstākā pakāpē uzraudzīt Saules aktivitātes.

    Reklāma

    Dalību šajā misijā NASA piedāvājusi “SpaceX” pēc tam, ka Apvienotā palaišanas alianse (United Launch Alliance – ULA) atsauca savu dalību, jo tai vairs nebija pieejami transportlīdzekļi satelītu palaišanai. ULA skaidro, ka visas 29 raķetes pārdotas klientiem, tāpēc dalība GOES-U bija jāatsauc.

    Paredzēts, ka GOES-U satelītus palaidīs 2024. gada aprīlī no Kenedija Kosmosa centra Floridā ar “SpaceX” raķeti “Falcon Heavy”. “SpaceX” jau noslēgti vairāki līgumi ar NASA par “Falcon Heavy” izmantošanu. Piemēram, jūlijā parakstīts līgums par to, ka NASA to izmantos, lai pētītu Jupitera pavadoni Eiropu. Tāpat ar šo raķeti NASA uzdevumā “SpaceX” nogādājusi astronautus Starptautiskajā kosmosa stacijā. Līdzīgas misijas plānotas arī nākamajos gadus.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    1 komentārs
    Inline Feedbacks
    View all comments
    RxTx
    15.09.2021 12:38

    Heavy nav astronautus cēlusi.

    Reklāma