Web Analytics
More
    Reklāma

    Toyota bateriju attīstībā sola investēt 13 miljardus dolāru

    Jaunākie raksti

    Japāņu autoražotājs Toyota apņēmies veikt lielas investīcijas elektroauto bateriju attīstībā, cenšoties sadeldēt iekavēto šajā jomā – līdz 2030. gadam Toyota bateriju attīstībā plāno investēt 13 miljardus dolāru. Salīdzinājumā, vairāki konkurenti, piemēram, Volkswagen un General Motors apņēmušies ieguldīt vairāk naudas un to darīt īsākā laika posmā.

    Toyota līdz šim nav prezentējusi globāli nopērkamu elektroauto, lai gan viss liecina, ka šāds auto tuvojas – tas būs “RAV4” izmēru krosovers. Autoražotāja vadītāji iepriekš ne īpaši glaimojoši izteikušies par elektroauto un šī auto tipa nākotni, tā vietā slavējot hibrīdus un ar ūdeņradi darbināmos auto.

    Japāņu autoražotājs bija viens no pionieriem bateriju lietošanā automašīnās, uzsākot hibrīdu masveida ražošanu, taču autobūve spērusi milzīgus soļus uz priekšu, Toyota no līdera elektrifikācijā kļūstot par atpalicēju.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    1 komentārs
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Lakšus
    11.09.2021 21:46

    Sola – apņēmies veikt – plāno investēt – nezināju, ka šie visi ir sinonīmi. Koijota tač gan visu laiku sacīja, ka EV nafig, ūdeņradis esot nākotne – pārdomājuši?

    Reklāma