Web Analytics
More
    Reklāma

    Uzņēmums Xpeng vēlas radīt robotizētu vienradzi bērnu izklaidei

    Jaunākie raksti

    Ķīnā bāzētais elektrisko automašīnu ražotājs Xpeng dalījies ar savu ideju, izveidot bērniem draudzīgu robotizēto vienradzi.

    Šis četrkājainais robots atgādinās plašāk pazīstamo Boston Dynamics robotsuni Spot, kas šobrīd ir nonācis pasaules starmešu gaismā. Xpeng plānotais robotizētais vienradzis ir paredzēts tieši bērnu izklaidei, ļaujot viņiem ar to pārvietoties. Līdz ar to tas nozīmē, ka šī ierīce būs bērna augumā, tāpēc gluži pieaugušie ar to nevarēs doties uz darbu.

    Reklāma

    Pagaidām gan uzņēmums neatklāj kādas precīzas detaļas, tomēr kā norāda pieejamā informācija, Xpeng vēlas izmantot jau šobrīd uzņēmuma izstrādātās autonomās braukšanas un mākslīgā intelekta iespējas, lai nodrošinātu “robovienradža” kustību dažādās vidēs, objektu atpazīšanu un komunikāciju ar bērniem. Līdzīgi kā augusta beigās Tesla prezentēja ideju par savu cilvēkveidīgo robotu.

    Xpeng vadītājs arī atklājis, ka ar šo projektu uzņēmums nevēlas nopelnīt, bet gan atklāt jaunus darbības virzienus, kas ļautu nākotnē attīstīt dažādas tehnoloģijas, ar iespēju darboties robotu tirgū.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    0 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Reklāma