Web Analytics
More
    Reklāma

    Vācija vēlas panākt, lai viedtālruņi darbotos vismaz 7 gadus

    Jaunākie raksti

    Vācijas valdība vēlas panākt, lai visiem Eiropā pārdotajiem un lietotajiem viedtālruņiem pienāktos septiņu gadu drošības uzlabojumi un detaļu pieejamība, kas gandrīz divas reizes pārsniedz šobrīd sniegtā atbalsta laiku.

    Eiropas Savienības rokās ir noteikt regulējumus, kas ietekmē to, cik ilgi uzņēmumiem būtu jāsniedz dažādi programmatūras atjauninājumi, kā arī rezerves detaļu pieejamība saviem viedtālruņiem. Tā kā šobrīd ļoti plaši tiek runāts par dažādiem ar vidi saudzējošiem jautājumiem un ir nepieciešama reāla rīcība, tad kā viens no soļiem būtu pieprasīt, lai viedtālruņu brendi rūpētos par savu produktu ilgdarbību. Android ierīces atbalstu parasti saņem maksimums līdz trim gadiem, bet Apple produkti piecu gadu griezumā, taču vēlme ir, lai Eiropas Savienības tirgū tie būtu veseli septiņi gadi.

    Reklāma

    Tāpat detaļu pieejamība, kuru ražotāji vēlas atstāt ar trīs gadu atbalstu un tikai noteiktām komponentēm, kā ekrāniem un baterijām, jo pārējās detaļas parasti ir pietiekami izturīgas un darbojas ilgāku laiku. Lielos brendus, kā Apple, Samsung un Google, pārstāv aizstāvības grupa DigitalEuropa, kas iestājas par šo uzņēmumu redzējumu un prasībām. Galīgais lēmums šajā situācijā sekos 2023. gadā, bet ir liela iespējamība, ka, skatoties no dažādiem ekoloģiskajiem faktoriem, Vācijas ieteikumi tiešām varētu stāties spēkā.

    Nedrīkst aizmirst, ka vismaz ilgāks programmatūras drošības atbalsts veicina arī kopējo informācijas un lietotāju datu drošību, jo lielai daļa Android lietotāju ir pietiekami vecas versijas, kuras vairs netiek uzlabotas. Tas nozīmē, ka dati ir vieglāk pakļauti un mazāk aizsargāti pret uzbrukumiem, jo vismaz Apple iOS sakarā, lielākā daļa lietotāju vienmēr izmanto jaunāko pieejamo operētājsistēmas versiju.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    14 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Kaspars Baradach
    06.09.2021 11:04

    es nevēlos lietot vienu tālruni 7 gadus!!

    Kaspars Baradach
    06.09.2021 11:41

    atdodod bērnam, nopostīšanai, pa lielam vienalga kāds tur ir andrītis. sakarīgi pārdot var tikai pasvaigus aparātus, 1-2 gadus vecus.

    Maisinsvaig
    06.09.2021 12:38

    Ja tev svarīgi kā pārdodas telefons uz otreizējo tirgu, tad varbūt tev jāpērk tikai lietoti telefoni?

    ggggg
    03.10.2021 14:40

    Tu nevēlies, bet es, piemēram, ikdienā pa retam redzu 5-6 gadus vecus iPhone, ko lieto gados jauni cilvēki. Dažreiz redzu arī vecas Android ierīces. Softiskajam atbalstam šādās ierīcēs ir jābūt. Es arī viedtālruņus cenšos lietot vismaz 5 gadus. Būtu jauki, ja kāds parūpētos par drošības caurumu aizlāpīšanu un citiem apdeitiem.

    fufcix
    06.09.2021 11:13

    ideja ir apsveicama, bet akumulators un resnie atjaunojumi 7 gadi, būs problemātiski.

    Fakts
    06.09.2021 11:16

    Iphone 6s joprojām tiek atbalstīts – iet sestais gads ar atbalstu. Rakstā ir teikts – 5 gadi.

    Opis
    07.09.2021 14:39
    Reply to  Fakts

    5s šī gada jūnijā saņēma drošības apdeitu

    Krotow
    06.09.2021 13:45

    Atbalstu 200%. Vismaz lai akumulatoru un lādētāja ligzdu var nomainīt bez čakara.

    Baitiņš
    06.09.2021 16:16

    Ar apdeitiem ir vienkārši – kad apnīk to apbalstīt, tad kārtējo apdeitu sūta tukšo, kas tikai pamaina versijas pēdējos ciparus. Tantiņa redz, ka kautko tur darās, restartējās un griež uz priekšu versiju – tak supertruba, maksā neko un 7 gadu atbalsts) Pie izmaiņām uzskaita – sistēmas optimizācija (iztīra kešu) un vizuālie uzlabojumi (kā, jūs neredzat?), figu piekasīsies.

    Last edited 2 years ago by Baitiņš
    Ģirts Bērzs
    06.09.2021 23:42

    Nedaudz dusmīgi pasmējos par šo muldēšanu.Vācijā vispār jāuzmanās pirkt kādu ši tipa telefonus jo cik man tie bijuši,tad Latvijā vispār nav nekāda servisa un tikai problēmas.Otrs tas ka telefons tiek pārdots veikalā,bet noteikumus tikai redzi un jāapstiprina, kad esi to nopircis un taisies lietot.Visi likumi loģiski atbalsta tikai ražotāju un programētājus kuri tev visi obligāti jāievēro,bet viņi negarantē neko,pat adošanas iespēju tirgotāja iestādei atpakaļ ir loterija.Ziniet ko Vācu ģēniji! un arī pārējie ja reiz tādi likumi pastāv visiem,tad pielieciet to blakus telefonam un gribēšu redzēt cik jums tos pirks.Varētu šādi lamāties ilgi,bet ir tāds teiciens: Bagātie dara kā grib,nabagi kā var un tas viss ir lieki.

    Mobo jūzeris
    03.10.2021 10:35

    Vajag vienkārši piedāvāt 2 versijas, parasto un LTS. Pircējs tad lai arī izvēlas vai pirks un pārmaksās par LTS, vai ņems parasto ar 2 gadu garantiju.

    Last edited 2 years ago by Mobo jūzeris
    TLS
    03.10.2021 10:42
    Reply to  Mobo jūzeris

    Netiešā veidā tas jau notiek – vairums cilvēku kas nopērk pārāk dārgu telefonu, turpina to lietot arī ar sasistu ekrānu vai citiem defektiem, kas ļauj to vispār izmantot. Lēta telefona īpašnieks līdzīgā situācijā vienkārši nopērk citu telefonu. Ražotājiem tas noteikti ir izdevīgāk, jo pirmajā gadījumā nekas nav jāsedz garantijas ietvaros, cilvēks pats uzņemas visus kreņķus.

    Reklāma