Web Analytics
More
    Reklāma

    NASA testē elektrisko gaisa taksometru

    Jaunākie raksti

    NASA uzsākusi elektrisko vertikālās pacelšanās un nolaišanās (electric vertical take-off and landing – eVTOL) lidaparātu jeb “lidojošo automašīnu” izmēģinājumus kopā ar uzņēmumu “Joby Aviation“, kas nesen kļuva par publisku kompāniju un izstrādā gaisa taksometrus. Šie pārbaudes lidojumi ir daļa no NASA nacionālās kampaņas, kuras ietvaros kosmosa aģentūra novēros šo eksperimentālo lidmašīnu darbību un apkopos datus, lai izstrādātu nākotnes transportlīdzekļus.

    “Joby Aviation” ir pirmais nozares uzņēmums, kas piedalās NASA uzlabotajā gaisa mobilitātes nacionālajā kampaņā un tās ietvaros iztestē savu radīto lidaparātu – gaisa taksometru. Zināms, ka šī transportlīdzekļa maksimālais ātrums var sasniegt pat 322 km/h. Izmēģinājuma lidojumi tika uzsākti 30. augustā Kalifornijā un ilgs līdz 10. septembrim.

    Šī projekta ietvaros NASA apkopos datus par “Joby Aviation” izstrādātā lidaparāta veiktspēju, kustību un skaņu. Datus, kas attiecas uz skaņu, NASA salīdzinās ar helikopteriem un citiem lidaparātiem. Galvenais eVTOL nozares uzņēmumu pārdošanas pluss ir tāds, ka šāda veida lidaparāti ir ievērojami klusāki nekā, piemēram, helikopteri un tāpēc labāk piemēroti lidojumiem virs apdzīvotām vietām. Tomēr kopumā visa apkopotā informācija noderēs vēlāk nākotnes gaisa transportlīdzekļu, piemēram, gaisa taksometru, konceptu modelēšanā un simulācijā.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    0 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Reklāma