Web Analytics
More
    Reklāma

    Google izveidojusi gandrīz neticamu attēla palielināšanas iespēju

    Jaunākie raksti

    Vai vēl atceries visai optimistiskos CSI seriālus, kuru norises vietas bija dažādas ASV lielpilsētas? Tur dažās sērijās bija neticama iespēja palielināt nožēlojamas kvalitātes video, lai cilvēka acs atspulgā ieraudzītu ļaundari.

    Kopš tā laika dažādas mākslīgā intelekta tehnoloģijas gājušas tik tālu, ka nāksies vien ticēt šādu seriālu parādītajam. Google parādījusi attēla palielināšanas (upscaling) tehnoloģijas, kas ļauj no pilnīgas pļuras ar 32 x 32 punktu izšķirtspēju iegūt gandrīz ticamu cilvēka seju vai kāda objekta attēlu.

    Reklāma

     

    Google AI Blog izvietotajā rakstā High Fidelity Image Generation Using Diffusion Models redzams, kā mākslīgais intelekts no gandrīz nekā rada visai tīkamu fotogrāfiju ar pietiekamu izšķirtspēju.

    Google ir pie šīs tehnoloģijas strādājusi kopš 2015. gada. Visticamāk, te talkā nāca arī mūsu ielādētās fotogrāfijas Google Photos. Diemžēl Google izlēma, ka tai ir gana liels lietotāju foto apjoms un slēdza Google Photos bezmaksas izmantošanas iespējas.

    Radītie cilvēku attēli ir pat dēvējami par fotoreālistiskiem, bet acīgāki ļaudis varēs saskatīt, kur Google algoritmi kļūdījušies.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    5 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    fufcix
    02.09.2021 13:58

    mani tas video nepārliecina. uzlabot attēlu protams var, bet ne tik daudz. izskatās pēc pārspīlējuma.

    M S
    04.09.2021 18:46
    Reply to  fufcix

    Vai esi redzējis, cik labu viltotu fotogrāfiju var uzģenerēt no nekā? Atslēgvārdi Stylegan un thispersondoesnotexist. Pats esmu blēņojies ar Stylegan neironu tīklu, ir labs. Nemaz nebrīnos, ka ar labi trenēta neironu tīkla palīdzību var iegūt labus foto no sliktas kvalitātes, kaut gan daudzas detaļas var būt piedomātas no tīkla iemācītiem seju fragmentiem.

    fufcix
    06.09.2021 11:02
    Reply to  M S

    tā nav klasiska attēla palielināšana. tas izskatās no esošās datu bāzes, labas kvalitātes attēlu fragmentu piemeklēšanas. nav korekts virsraksts. nevis ”neticama attēla palielināšana”, bet attēla salikšana, principā lego.

    Krotow
    02.09.2021 14:13

    Labāk būtu atstājuši kvadrātaino. Tā vismaz dod pamatu pašam piedomāt trūkstošo. Reālā vnk nav manā gaumē 🙂⁠

    M S
    04.09.2021 18:44

    Nez, vai ir labāk par letsenhance? Vismaz labāk par Stylegan un thispersondoesnotexist.

    Reklāma