Web Analytics
More
    Reklāma

    General Motors pilnībā aptur “Bolt” ražošanu līdz piegādātāji nenovērsīs bateriju defektus

    Jaunākie raksti

    General Motors un tā paspārnē esošais “Chevrolet” zīmols pilnībā apturējis jaunu “Bolt” elektrisko auto ražošanu, kā arī uzsāktos bateriju maiņas darbus, kamēr piegādātāji nenovērsīs bateriju defektus. “Bolt” aprīkoti ar korejiešu ražotāja LG piegādātajām baterijām.

    Ražotājs atsāks darbu pie jaunu “Bolt” ražošanas tikai tad, kad būs pilnīgi pārliecināts par bateriju drošumu. Tāpat “GM” plāno pieprasīt kompensāciju no LG par radītajiem zaudējumiem, kas sasnieguši apmēram 1 miljardu dolāru.

    Neskatoties uz ražošanas apturēšanu un kompensācijas pieprasīšanu, General Motors arī turpmāk plāno sadarboties ar LG. Plānots, ka korejiešu ražotājs ar baterijām aprīkos vairākus topošos koncerna elektroauto, tostarp elektrisko “Hummer”. Tāpat sadarbība varētu turpināties arī ilgtermiņā, LG ražojot “GM” izstrādātās “Ultium” baterijas, kā arī jaudas agregātus, kurus pats autoražotājs sauc par savām nākamās paaudzes tehnoloģijām.

    “Bolt” modeli skāruši nu jau vairāki atsaukumi, kas saistīti ar mašīnu aizdegšanos. Sākotnēji problēmu centās novērst ar programmatūras atjauninājumu, taču kad nodega vairākas mašīnas arī ar šo atjauninājumu, General Motors saprata, ka problēma meklējama tieši pašās baterijās. Pirms nedēļas autoražotājs atsauca pilnīgi visus līdz šim saražotos “Bolt” jeb aptuveni 140 tūkstošus auto.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    0 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Reklāma