Web Analytics
More
    Reklāma

    Bērni Ķīnā tiešsaistes spēles drīkstēs spēlēt tikai trīs stundas nedēļā

    Jaunākie raksti

    Ķīnas valsts mediji pirmdien nāca klajā ar būtiskiem jaunumiem, kas ietekmēs tieši tiešsaistes spēļu segmentu. Ķīnas spēļu platformām, piemēram, “Tencent” un “NetEase” būs jāierobežo tiešsaistes spēļu spēlēšanas laiks līdz trim stundām nedēļā. Jaunie noteikumi attieksies uz bērniem līdz 18 gadiem. Šīs izmaiņas valdība veic, balstoties uz pieaugošajām bažām par atkarību no spēlēm un vēlmi apspiest, ierobežot Ķīnas tehnoloģiju gigantus.

    Saskaņā ar jaunajiem ierobežojumiem bērni, kuri ir jaunāki par 18 gadiem, tiešsaistes spēles drīkstēs spēlēt tikai nedēļas nogalēs noteiktos laikos – piektdien, sestdien un svētdien no 20:00 līdz 21:00. Arī svētku dienās vienu stundu dienā varēs atvēlēt šai izklaidei. Arī iepriekš līdzīgi ierobežojumi skāra Ķīnas bērnus. Tiesa, tie bija mazliet maigāki – spēles bija atļauts spēlēt līdz 1,5h dienā lielākajā daļā nedēļas dienu.

    Reklāma

    Teikts, ka ārpus noteiktajām stundām un nedēļas dienām azartspēļu uzņēmumiem būs strikti jāierobežo spēļu spēlēšana. Lai to sekmīgāk kontrolētu un nodrošinātu noteikumu izpildi, jāievieš arī vārdu pārbaudes sistēma. Regulatori saka, ka viņi sadarbosies arī ar vecākiem un skolām, lai palīdzētu cīnīties pret spēļu atkarību ķīniešu jauniešu vidū.

    Jāpiezīmē, ka jaunie noteikumi pieņemti mēnesi pēc tam, kad valsts mediju publicētais raksts tiešsaistes spēles apzīmēja kā “garīgu opiju”. Lai gan frāze par opiju vēlāk tika izņemta, nebija šaubu, ka Ķīnas valdība šajā sakarā kaut ko darīs. Gada sākumā arī rakstījām par to, ka Ķīna aizliegusi skolēniem mācību iestādēs izmantot mobilos telefonus.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    0 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Reklāma