Web Analytics
More
    Reklāma

    Samsung varēs bloķēt savu Smart TV lietošanu, ja tie būs nozagti

    Jaunākie raksti

    Par jaunu funkcionalitāti paziņojis uzņēmums Samsung, kas tagad būs spējīgs bloķēt savu Smart TV sērijas televizoru lietošanu, ja tie izrādīsies zagti.

    Augusta sākumā parādījās pirmā oficiālā informācija par Samsung TV Block iespēju, kas nozīmē, ka uzņēmums būs spējīgs atzīmēt televizoru sērijas numurus kā zagtus, un, pieslēdzot tos internetam, tie nedarbosies. Tas ir pateicoties tam, ka Smart sērijas televizorus nemaz nav iespējams darbināt bez interneta savienojuma, kā arī šī drošības funkcionalitāte pagaidām darbosies ar tiem televizoriem, kas tikuši nozagti no Samsung noliktavām, bet ne no privātpersonām.

    Reklāma

    Brīdī, kad televizors tiek pieslēgts internetam, tā sērijas numurs tiek nosūtīts Samsung serveriem, iedarbinot bloķēšanas sistēmu, ja tieši šis numurs ticis atzīmēts kā zagts. Tādējādi tiek bloķētas visas TV funkcijas un lietojamība. Pagaidām nav plašāka informācija, vai šī iespēja nonāks arī gala patērētāju rokās, jo vismaz pagaidām tas varētu radīt daudz problēmu ar oficiālo pirkuma un TV īstā saimnieka pierādīšanu. Līdz ar to Samsung būtu jāvelta ļoti daudz resursu, lai komunicētu ar klientiem. Taču zinot šo ierīču augstās cenas, pati funkcionalitāte noteikti uzlabos drošību.

    Kā norāda Samsung, ja pircēji šobrīd ir saskārušies ar šādu situāciju, ka no veikala iegādāts televizors nestrādā, tad nepieciešams sazināties ar uzņēmumu un, pierādot tā oficiālo pirkumu, bloķēšana tiks noņemta. Tā kā Samsung piemin tikai oficiālos tirdzniecības partnerus, tad nākotnē arvien prātīgāk būs jāizvēlas, kur iegādāties šādas elektroierīces.

    AvotsGizmodo
    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    15 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    LAN
    27.08.2021 12:06

    “Tas ir pateicoties tam, ka Smart sērijas televizorus nemaz nav iespējams darbināt bez interneta savienojuma” – nopietni? Kas būs tālāk – veļasmašīnas nedarbosies bez interneta savienojuma? Varbūt drīzāk interneta savienojums nepieciešams lai saimniekam rādītu jaunākās reklāmas un harvestētu telemetriju cik tās daudz skatītas. 🤔

    digitalk
    27.08.2021 16:27
    Reply to  LAN

    un tevi tā kā neizbrīna, ka jebkurš sūda roboputekļusūcējs vai novērošanas kamera(!) ir obligāti jāreģistrē ar viedlāpstas aplikāciju?

    gnusmas
    27.08.2021 12:30

    acīmredzot, no noliktavām fenderē lielos apjomos, ja ir tērēti resursi problēmas risināšanai.

    Krotow
    27.08.2021 12:33

    Tai taču kāds no labu TV ekrānu paneļu ražotājiem sāk ražot 43/50/55/60″ izmēra “Basic Screen”, kuram ir tikai video ieejas (HDMI, DisplayPort, varbūt VGA) un varbūt vēl parasts medijpleijeris no USB. Varu derēt, ka noiets šim būs grandiozs. Būtu viens no pirmajiem, kurš tādu nopirktu.

    Last edited 2 years ago by Krotow
    REALAIS
    27.08.2021 13:51
    Reply to  Krotow

    Un pēc tam atsevišķi pirksi stick, lai pieslēgtu wifi iespēju ar aplikācijām? Ļoti mazam cilvēku skaitam vajag non smart TV.

    Krotow
    27.08.2021 14:42
    Reply to  REALAIS

    Tieši tā – atsevišķi kasti aplikācijām. Jo ikdienā man mājās TV tāpat skatās caur Tet dekoderi.

    Elektriķis
    28.08.2021 11:59
    Reply to  Krotow

    Jā, pilsētā kur ir Tet internets un TV, esi spiests izmantot Tet TV kastīti – nevajag Smart. Ja esi laukos, tad noder “virszemes TV” antenas, SAT TV pieslēgums un WiFi, caur kuru var pieslēgt tās pieminētās aplikācijas, piem. Netflix. Nevajag slēgt klāt nekādas papildus kastītes ar savām pultīm.

    Krotow
    30.08.2021 14:38
    Reply to  Elektriķis

    Neesmu “spiests”, izmantoju labprātīgi :)

    Redz, tagad nopirkt tikai “ekrānu” ar visām vajadzīgajām ieejām vairs nevar. Virs 32″ ir tikai smart-kautkas ar dažāda draņķīguma pakāpes firmwari. Un pēdējā laikā – pat ar reklāmām lietotāja interfeisā, par ko ražotājiem būtu jādod bietē. Alternatīva – tikai datoru monitori, kas ir vēl dārgāki.

    stiks
    27.08.2021 17:56
    Reply to  REALAIS

    dumb tv viegli uztaisīt par smart, bet smarttv tev maitās dzīvi un kļūs par nesmart agrāk, kā domā.

    Nelabojams
    28.08.2021 11:36
    Reply to  REALAIS

    Man savukārt jautājums, kam vispār vajag to smart TV? Savulaik ilgi meklēju modeli ar pietiekami labiem parametriem, bet kurš nebūtu smart.

    Krotow
    29.08.2021 14:29
    Reply to  Nelabojams

    Vajag ražotājiem, lai maksimāli noslauktu kāpostu. Un tiem, kuriem gribas “visu vienā”, kaut paši tikai dzenā playstation spēles vai skatās TV no provaidera iedotā dekodera. Ja vēl varētu nopirkt tikai TV “monitora daļu” ar maksimāli labu paneli un visām populārajām ieejām, taču bez viedumiem – bet vairs nevar, jo masu ražošanā pieliktie viedumi ir sīkums, salīdzinot ar ekrāna cenu.

    Nelabojams
    30.08.2021 12:50
    Reply to  Krotow

    Precīzi!

    digitalk
    27.08.2021 16:17
    Reply to  Krotow

    Manta, Estar, TCL. 50-55″ zem 400.

    Krotow
    29.08.2021 14:24
    Reply to  digitalk

    Sony Brava paneļi joprojām ir labāki.

    Jurčiks
    29.08.2021 19:26

    Tad jau drīz varēs arī bloķēt, ja lietotājs skatās materiālus ar nepareizu viedokli?

    Reklāma