Web Analytics
More
    Reklāma

    “Starlink” ātrgaitas interneta lietotāju skaits sasniedz zīmīgo 100 000 robežu

    Jaunākie raksti

    “SpaceX” projekta “Starlink” ātrgaitas satelītu interneta lietotāju skaits sasniedzis zīmīgo 100 000 robežu. Par šo faktu “Twitter”, protams, paziņojis Īlons Masks. Vēl pirms dažām nedēļām ziņojām, ka “Starlink” pakalpojumu izmanto 90 000 klientu, kas arīdzan ir stratēģiski nozīmīgs skaits un vienlaikus parāda visai straujo lietotāju skaita pieaugumu.

    Līdztekus 10 000 lietotāju skaita pieaugumam nepilna mēneša laikā ātrgaitas internets izvērsts arī papildus pasaules reģionos, kopumā jau 14 valstīs – ASV, Kanādā, Lielbritānijā, Vācijā, Francijā, Austrijā, Nīderlandē, Īrijā, Beļģijā, Šveicē, Dānijā, Portugālē, Austrālijā un Jaunzēlandē. Pašreiz norit darbs pie tā, lai “Starlink” servisu varētu izvērst vēl daudzās citās valstīs. Prognozēts, ka Latvijā šis pakalpojums varētu parādīties nākamā gada pirmajā pusē.

    Jāpiezīmē, ka “SpaceX” 2020. gada nogalē palaida “Starlink” pakalpojuma beta versiju. Lai šo servisu nodrošinātu, uzņēmums orbītā izvietojis 1800 interneta satelītus no kopumā 42 000 plānotajiem, kas ļaus izveidot globālu pārklājumu.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    0 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Reklāma