Web Analytics
More
    Reklāma

    Ford dubultos elektriskā “F-150” pikapa ražošanas apjomus, taču ar to ir par maz

    Jaunākie raksti

    Ford “F-150” pikaps allaž bijis viens no autoražotāja populārākajiem modeļiem, nodrošinot apskaužamus pārdošanas rādītājus Ziemeļamerikā. Rādās, ka arī elektriskā versija autoražotājam sagādā galvassāpes, taču par šīm problēmām ražotāja vadība var priecāties. Kā vēsta ziņu aģentūra Reuters, Ford dubultos “F-150” elektriskās versijas ražošanas apjomus, taču ar to tik un tā būs par maz, lai nodrošinātu pieprasījumu pēc šīs mašīnas.

    Šāds autoražotāja solis sperts pēc tam, kad “F-150” uzrādījis teicamus rezultātus iepriekšpārdošanā – jau šobrīd rezervēti 120 tūkstoši elektrisko pikapu. Ražotājs ieguldīs 850 miljonus dolāru, lai sasniegtu nepieciešamo ražošanas apjomu. Tāpat Ford jau iepriekš izziņojis 30 miljardu dolāru investīcijas elektroauto līdz 2025. gadam.

    Raugoties absolūtos skaitļos, konkrētā modeļa plānotie ražošanas apjomi gan nav diez ko iespaidīgi – 15 tūkstoši mašīnu nākamgad, 55 tūkstoši 2023. gadā, 80 tūkstoši eksemplāru 2024. gadā. Ņemot vērā, ka Ford gada laikā pārdod apmēram miljonu šīs modeļu līnijas pikapu, šie skaitļi nobāl iekšdedzes dzinēja versijas priekšā. Šī ir jau otrā reize, kad Ford palielina “F-150” ražošanas apjomus, balstoties uz pieprasījumu.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    0 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Reklāma