Web Analytics
More
    Reklāma

    Ričarda Brensona satelītu palaišanas uzņēmums “Virgin Orbit” kļūs par publisku kompāniju

    Jaunākie raksti

    Tapis zināms, ka “Virgin Galactic” bosam Ričardam Brensonam piederošais satelītu palaišanas uzņēmums “Virgin Orbit” kļūs par publisku kompāniju, kas biržās, visticamāk, būs atrodama pēc apzīmējuma “VORB”.

    “Virgin Orbit”, kas biržās iesoļos ar vērtību 3,2 miljardi USD, janvārī pirmo reizi veiksmīgi sasniedza kosmosu. Pēc NASA pasūtījuma Zemes orbītā ar raķetes “LauncherOne” palīdzību tika nogādāti deviņi satelīti. Interesanti, ka “Virgin Orbit” raķešu palaišanai izmanto nevis tradicionālo paliktni, bet gan savu patentētu palaišanas tehnoloģiju.

    Reklāma

    “Virgin Galactic”, kas koncentrējas uz privāto klientu nogādāšanu kosmosā, un “Virgin Orbit”, kas, izmantojot līdzīgu tehnoloģiju, nogādā nelielas satelītu kravas Zemes orbītā, agrāk bija viens uzņēmums. 2017. gadā to nolēma sadalīt, lai būtu iespējams labāk koncentrēties uz tirgiem. Šķiet, ka tas ir izdevies, jo šogad abi uzņēmumi veica būtisku pagrieziena punktu savā attīstībā. “Virgin Galactic” veica pirmo lidojumu gandrīz kosmosā ar apkalpi, savukārt “Virgin Orbit” – pirmo komerciālo satelītu palaišanas misiju.

    Jāpiebilst, ka “Virgin Orbit” ir arī meitasuzņēmums – “VOX Space”, kas nodarbojas ar satelītu palaišanu valsts drošības vajadzībām.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    0 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Reklāma