Web Analytics
More
    Reklāma

    Gada otrajā pusē gaidāms 4G mikroshēmu cenu pieaugums, kamēr 5G izmaksas samazinās

    Jaunākie raksti

    Ražošanas nozares eksperti šī gada otrajā pusē paredz, ka ar 4G savienojumu nodrošinošo mikroshēmu cenas mobilajās ierīcēs turpinās augt, tikmēr 5G tehnoloģiju cenas attiecīgi samazināsies.

    Tas saistīts ar to, ka joprojām lielākais pieprasījums ir tieši pēc 4G ierīcēm, kamēr 5G pārklājums pasaulē nav tik liels. Tikmēr tas ļauj tehnoloģiski attīstīt 5G mikroshēmas un padarīt to saražošanu lētāku. Protams, pieprasījums pēc 4G procesoriem un modemiem sāk pakāpeniski samazināties, tomēr kopējais pārdoto ierīču skaits joprojām ir ļoti liels. Arī paši ražotāji, kā MediaTek, Qualcomm, Xiaomi un Oppo šobrīd vairāk reklamē tieši 5G tehnoloģijas, un paredzams, ka pārdošanas apjomi ik gadu dubultosies nākamo divu trīs gadu periodā.

    Reklāma

    Protams, 4G ierīču piedāvājums attiecīgi samazinās no pašu ražotāju puses, kas arī veicina sadārdzinājumu. Tikmēr ir augusi peļņa, ko šīs ierīces spēj ienest pārdevējiem, stabili sākot pārsniegt 5G ierīču rādītājus. Šī gan izskatās pēc īstermiņa situācijas, jo pieaugot 5G pārklājumam visā pasaulē, pēc pāris gadiem mēs noteikti novērosim pretēju situāciju.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    0 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Reklāma