Web Analytics
More
    Reklāma

    Nissan oficiāli prezentējis jauno “Nissan Z” sporta auto

    Jaunākie raksti

    Japāņu autoražotājam Nissan bija vajadzīgi vairāk nekā 12 gadi, lai izstrādātu jaunu “Z” modeļu līnijas sporta auto, bet nu tas beidzot oficiāli ieraudzījis dienasgaismu. Auto eksperti jau steidz teikt, ka šis auto ir viss, ko vien varēja vēlēties japāņu auto cienītāji – tam ir turbo, manuālā ātrumkārba un arī pietiekoši liels zirgspēku skaits.

    Ja iepriekšējo paaudžu mašīnām nosaukumā bija arī skaitlis, piemēram, iepriekšējās paaudzes modelis bija “370Z”, tad šoreiz skaitlis atmests un mašīna nosaukta vienkārši par “Nissan Z”. Pretstatā iepriekšējās paaudzes atmosfēriskajam V6 dzinējam, jaunās paaudzes auto aprīkots 3.0 litru V6 motoru un divām turbīnām, kas ļauj attīstīt 400 zirgspēkus. Nissan nav precizējis, cik ātri jaunais auto ieskrienas līdz 100km/h, sakot, ka tas ir par 15% ātrāks nekā iepriekš. Tātad, rezultātam vajadzētu būt ap 4 – 4,5 sekundēm. Vizuāli mašīna ir ļoti līdzīga iepriekš prezentētajam “Z Proto” konceptam un ražošanas versijai veiktas vien atsevišķas izmaiņas, to sagatavojot dalībai ceļu satiksmē.

    Reklāma

    Nissan ziņo, ka mašīnas virsbūve un šasija pārstrādāta, lai palielinātu auto stingrību. Tāpat izveidota jauna balstiekārta. Lielākā iepriekšējās paaudzes mašīnas vājība, īpaši tās pēdējos gados, bija morāli un tehniski novecojušais salons. Šajā auto Nissan, protams, gājuši līdzi laikam, piedāvājot salonu ar diviem gana mūsdienīgiem ekrāniem. Vadītājam pieejams 12,3 collu digitālais instrumentu panelis, savukārt multimediju sistēmai atvēlēts 8 collu ekrāns. Mašīna aprīkota arī ar mūsdienās ierastām palīgsistēmām, piemēram, aklās zonas brīdinājuma sistēmu, joslā noturēšanas sistēmu, kā arī adaptīvo kruīza kontroli (acīmredzot tā strādā arī ar manuālo ātrumkārbu).

    Auto aprīkots ar 6-pakāpju manuālo ātrumkārbu, taču, ja nevēlaties pārslēgt ātrumus pats, nopērkama arī 9-pakāpju automātiskā pārnesumkārba. Nissan pārstāvji norāda, ka jaunā mašīna ir “jautrības iemiesojums, saglabājot sporta auto autentiskumu un braukšanas dinamiku, vienlaikus sniedzot labāko no modernajām tehnoloģijām”. Jaunajam modelim gan ir kāda ļoti nozīmīga problēma – arvien stingrāku kaitīgo emisiju noteikumu dēļ, kā arī tirgus īpatnību dēļ Nissan šo mašīnu netirgos Eiropā. Žēl…

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    4 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    LAN
    19.08.2021 12:32

    Spriežot pēc 10. Bildes – nobraucamais attālums ar vienu bāku tikai 500km 🤔

    Krotow
    19.08.2021 13:05
    Reply to  LAN

    Uz Vācijas bāņa izdali šo skaitli ar 2.

    KKTK
    19.08.2021 20:30
    Reply to  LAN

    Nesmu redzējis auto trasi, kur 10-20 apļi būtu vairāk par 500km :D

    Biķers
    20.08.2021 07:57
    Reply to  KKTK

    Viņš trasi savu mūži nav redzējis, galvenais apsēsties auto, kā pelmenim un lūrēt taisni…. 😅

    Reklāma