Web Analytics
More
    Reklāma

    Mercedes pēc nākamā gada sezonas atstās “Formula E” sacīkšu seriālu

    Jaunākie raksti

    Mercedes kļuvis par nu jau kārtējo lielo autoražotāju, kas paziņojis par savu aiziešanu no elektrisko formulu sacīkšu seriāla “Formula E”, lai vairāk uzmanības un resursu veltītu ielas mašīnu un citu projektu attīstībai.

    Oficiāls paziņojums izplatīts neilgu laiku pēc tam, kad Mercedes triumfēja aizvadītajā “Formula E” sezonā, iegūstot gan pilotu, gan konstruktoru kausu. Baumas par vācu autoražotāja plāniem atstāt šīs sacīkstes izplatījās jau iepriekš. Autoražotājs skaidro, ka tas ļaus pārnest “Formula E” projekta resursus citiem attīstības projektiem. Mercedes līdz 2025. gadam plāno izstrādāt trīs elektroauto paredzētas platformas un tieši tam tiks izmantoti no “Formula E” iegūtie resursi. Tuvāko gadu laikā čempionātā bija ieplānota pāreja uz jaunās paaudzes formulām, kas būs jaudīgākas (300kW līdzšinējo 200kW vietā) un Mercedes, acīmredzot, nevēlējās ieguldīt naudu to attīstībā.

    Šāds Mercedes solis jebkurā gadījumā nav pārsteidzošs, jo iepriekš par čempionāta atstāšanu paziņoja arī Mercedes niknākie sāncenši Audi un BMW – kamēr Mercedes brauks vēl vienu sezonu, Audi un BMW savu pēdējo sacīksti rūpnīcas komandas statusā “Formula E” jau ir aizvadījuši.

    Mercedes vismaz pagaidām turpinās atbalstīt savu neticami sekmīgo Pirmās formulas projektu. Elektroauto entuziasti teiks, ka F1 mašīnas izmanto iekšdedzes dzinējus un pašā čempionātā tiek tērēti simtiem miljoni eiro katru gadu, tomēr uzvaras Pirmajā formulā ražotājiem pagaidām sniedz krietni lielāku finansiālo atdevi no sponsoriem, kā arī daudz lielāku publicitāti nekā to spēj sniegt panākumi “Formula E” sacīkstēs.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    0 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Reklāma