Web Analytics
More
    Reklāma

    FKTK izsniedz licences “Mintos Marketplace” un “Mintos Payments”

    Jaunākie raksti

    Finanšu un kapitāla tirgus komisijas (FKTK) padome 17. augustā pieņēma lēmumu izsniegt AS “Mintos Marketplace” licenci ieguldījumu pakalpojumu un ieguldījumu blakuspakalpojuma sniegšanai un izsniegt SIA “Mintos Payments” licenci elektroniskās naudas iestādes darbībai.

    AS “Mintos Marketplace” izsniegtajā licencē norādītie atļautie ieguldījumu pakalpojumi ir: rīkojumu izpilde klientu vārdā, darījumu veikšana savā vārdā, portfeļa pārvaldība, ieguldījumu konsultācijas un finanšu instrumentu izvietošana, neuzņemoties saistības izpirkt finanšu instrumentus.

    Reklāma

    AS “Mintos Marketplace” izsniegtajā licencē norādītie atļautie ieguldījumu blakuspakalpojumi ir: finanšu instrumentu turēšana, ar finanšu instrumentu sākotnējo izvietošanu saistīto pakalpojumu sniegšana, ieguldījumu pētījuma, finanšu analīzes vai citas vispārīgas rekomendācijas sniegšana attiecībā uz darījumiem ar finanšu instrumentiem, kā arī valūtas maiņas pakalpojumi, ja tie saistīti ar ieguldījumu pakalpojumu sniegšanu.

    Pēc licences saņemšanas pārejas perioda laikā AS “Mintos Marketplace” pārvaldītajā platformā tiks pakāpeniski pārtraukta ieguldījumu piedāvāšana kredītu izsniedzēju izsniegtajos aizdevumos cesiju līgumu veidā un tiks sākta finanšu instrumentu piedāvāšana.

    AS “Mintos Marketplace” informēs klientus par izmaiņām, kas saistītas ar statusa maiņu, ieguldītājiem piemērojamajiem aizsardzības mehānismiem attiecībā uz darījumiem ar finanšu instrumentiem atbilstoši Finanšu instrumentu tirgus likuma un atbilstošās direktīvas (MiFID II), komplektētu privāto ieguldījumu un apdrošināšanas ieguldījumu produktu (PRIIPs) un Prospektu regulas prasībām, kā arī informēs klientus par ieguldītāju aizsardzības sistēmas darbību atbilstoši Ieguldītāju aizsardzības likuma prasībām. AS “Mintos Marketplace” arī informēs klientus par riskiem, kas saistīti ar ieguldījumiem AS “Mintos Marketplace” izplatītajos produktos.

    Savukārt SIA “Mintos Payments” izsniegtā licence elektroniskās naudas iestādes darbībai dod SIA “Mintos Payments” tiesības emitēt elektronisko naudu un sniegt licencē norādītos maksājumu pakalpojumus.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    4 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Valdis
    19.08.2021 14:30

    Āpāc, kas par nejēdzīgu, samudžinātu relīzi. Praktiskā informācija, kas cilvēkiem interesē ir cik droši tur tagad ir turēt P2P naudu. Vai ir garantētā summa, kuru bez bažām var atgūt nelāgajos Mintos eksistenciālajos scenārijos. Un cik liela ir šī summa, ja tāda ir. Kāds Mintos pārstāvis gan jau skatās, kur savas relīzes nostūmis, būtu skaisti saņemt tiešu atbildi kaut šeit, jo arī mintos blogā to man neizdevās atrast.

    Last edited 2 years ago by Aldis Butlers
    Valdis
    19.08.2021 14:56
    Reply to  Valdis

    20 000 EUR, paldies, pats izraku. :D Tik svarīgs info un relīzē nepiemin, apsveicu ar mārketingu.

    0939
    19.08.2021 17:05

    mintos ledenes kā maksāšanas līdzeklis? nu ok.
    krotow priecāsies, ka gpu atkal kļūs nopērkami.

    Krotow
    19.08.2021 23:21
    Reply to  0939

    Sveiciens mīnusotājam ;) Ledenes jau sen vairs neēdu.

    Reklāma