Web Analytics
More
    Reklāma

    Philips 152B1TFL/00 skārienjutīgā monitora apskats

    Jaunākie raksti

    Šoreiz pie mums atbraucis visai netipisks skārienjutīgais monitors, kas paredzēts pielietošanai publiskās vietās, piemēram, veikalos, informācijas centros, veikalu kasēs u.tml., bet nekas neliedz šo izturīgo un skārienjutīgo monitoru izmantot arī mājoklī, lai māju padarītu viedāku un interesantāku.

    Šādus un līdzīgus monitorus esam noteikti redzējuši veikalu kasēs, bet kā sava veida jaunums šādi skārienjutīgi monitori ir atrodami arī pašapkalpošanās veikalos. Pavisam nesen Latvijā tika atvērti pirmie Neste Easy Deli pašapkalpošanās veikali (drīzumā savu darbību uzsāks arī vairāki citi Easy Deli veikali Tīnūžos, Rīgā (Juglā), Salaspilī un Ogrē), kur arī tiek izmantoti līdzīgas idejas skārienjutīgie ekrāni. Protams, šādās vietās izmantotajiem ekrāniem ir jābūt izturīgiem, atsaucīgiem uz skārieniem un arī pietiekami spilgtiem un kontrastainiem.

    Reklāma

    Philips B1TC sērijā ir vairāki monitori – 23.8 collu (60.5 cm) 242B1TC un 21.5 collas (54.6 cm) 222B1TC, kā arī B1TFL sērijā ir 23.8 collu (60.5 cm) 242B1TFL, 21.5 collu (54.6 cm) 222B1TFL, 17 collu (43.2 cm) 172B1TFL un šodienas apskata varonis 15 collu (38.1 cm) 152B1TFL.

    B1TFL sērijas monitoriem ir P-Cap (projected capacitive) skārienjutīgā tehnoloģija, kas spēj noteikt vienlaikus 10 pirkstu skārienus. Turklāt skārienjutīgā tehnoloģija darbojas arī tad, kad rokās ir uzvilkti cimdi, padarot šos skārienjutīgos monitorus piemērotus publiskām vietām. B1TFL sērijas monitoriem ir paaugstināts spilgtums (350 – 450 cd/m²) un pārklājums pret atspīdumiem, padarot šos monitorus izmantojamus gaišās telpās vai pat tiešos Saules staros.

    B1TFL sērijas monitori arī tikuši pie IP65 mitruma un putekļu noturības (tiesa, šī noturība ir tikai monitoru priekšējai daļai), kā arī B1TFL sērijas monitori paredzēti izmantošanai cauru diennakti. SmartContrast ir Philips tehnoloģija, kas analizē redzamo saturu un automātiski pielāgo krāsas un kontrolē fona apgaismojuma intensitāti, lai dinamiski uzlabotu kontrastu, tādejādi nodrošinot vislabākās kvalitātes digitālos attēlus un video. Philips Flicker-Free tehnoloģija nodrošina jaunu risinājumu, lai regulētu spilgtumu un samazinātu mirgoņu ērtākai monitora izmantošanai. EasyRead tehnoloģija padara ekrānā redzamo līdzīgu drukātam saturam uz papīra, lai vēl vairāk uzlabotu lietotāja iespaidus.

    Saderības ziņā arī nav taupīts – B1TFL sērijas monitori prot sadarboties ar Windows, Android un Linux operētājsistēmām (tas attiecas arī uz skārienvadības iespējām un 10 pirkstu skārienu vienlaicīgu reģistrēšanu). B1TFL sērijas monitoriem ir plašs pieslēgvietu klāsts – VGA, HDMI, DVI un DisplayPort, kā arī divām USB-A 3.1 (viena no tām ir ar ātro uzlādi).

    Philips atvērtā rāmja skārienjutīgais monitors 152B1TFL/00 sniedz optimālu stiprināšanas iespēju klāstu. Monitoram ir stabila, ūdens un putekļu izturīga konstrukcija. 152B1TFL/00 piedāvā lielisku spilgtumu un displejs bez atspīduma rada izcili skaidru attēlu gandrīz jebkuros apstākļos.

    Tehniskā specifikācija

    • Ekrāna diagonāle: 15 collas, plakans, 7H aizsargstikls
    • Ekrāna izšķirtspēja: 1024 x 768, 4:3, ap 85 ppi
    • Paneļa tips: TFT-LCD (TN) ar W-LED, 16.2 milj. krāsu, NTSC 60%
    • Atjaunošanās frekvence: 75 Hz ar HDMI vai DisplayPort
    • Reakcijas laiks: 4 ms MPRT
    • Gaišums: 450 cd/m, flicker-free izgaismojums
    • Kontrasts: 800:1
    • Pieslēgvietas: VGA (analogā), DVI-D (digitālā, HDCP), DisplayPort 1.2, HDMI 1.4, USB 3.2 x 1 (augšupstraume), USB 3.2 x 2 (lejupstraume, viena pieslēgvieta ātru uzlādi B.C 1.2), mini USB x 1 (pults), audio-out
    • Iebūvēti skaļruņi: nav
    • Izmēri: 350 x 286 x 49  mm
    • Svars: 3.42 kg
    • Grozāms: nav
    • Sasvērums: nav
    • Augstuma regulēšana: nav
    • VESA Compatible: 100 x 100 mm
    • Enerģijas patēriņš: ap 9.6 W
    • Komplektā: monitors, elektrības vads, 1x HDMI vads, 1x DisplayPort vads, 1x USB-B vads, 1x pults, stiprinājumi
    • Papildu: IP65 mitruma un putekļu noturība (tikai priekšpusē), OSD tastatūras vadība
    • Cena: raksta tapšanas laikā ap 400 eiro

    Izskats un uzbūve

    Philips 152B1TFL ir monitors, ko paredzēts iebūvēt vai arī novietot uz VESA (100 x 100) statīva, bet vēl arvien tam paredzēts apkārt likt kādu pašreklāmas apmali vai ko tamlīdzīgu, lai nosegtu pieslēgvietas un iespēju monitoru nesankcionēti slēgt ārā un iekšā. Philips 152B1TFL līdz tiek doti L-veida turētāji, kas atvieglos monitora iebūvēšanu mēbelēs, sienā vai kādā stendā. Philips 152B1TFL paredzēts izmantošanai vertikāli (pie sienas), leņķī (kādā stendā) vai horizontāli (iebūvēšanai galda virsmā). VESA stiprinājums padara Philips 152B1TFL vēl universālāk izmantojamu.

    Visas pieslēgvietas un arī pogas izvietotas tā, lai tās būtu slēptas no cilvēku acīm un pirkstiem, turklāt Philips 152B1TFL pārvaldīšanu atvieglos pults, kas ar vadu pievienojama pie monitora. Ar pulti varēsi ieslēgt, izslēgt monitoru, pieregulēt spilgtumu u.tml. Faktiski vada pults dublē tās pašas pogas, kas ir izvietotas Philips 152B1TFL aizmugurē.

     

    Pats Philips 152B1TFL monitors pārsvarā būvēts no metāla, lai nodrošinātu izturību un gadiem ilgu darbošanos. Lietotājiem pieeja būs tikai Philips 152B1TFL priekšpusei, kuru sedz 7H cietības aizsargstikls, kas ir saņēmis matējumu iekšpusē (matējums ar pirkstu nav jūtams un attiecīgi ekrāns būs viegli tīrāms).

    Par cimdu lietošanu ražotājs norādījis sekojošo – Philips 152B1TFL reģistrēs skārienus, ja cimdu materiāls nepārsniegs sekojošas vērtības: nitrils (0.15 mm), kokvilna (0.31 mm), CPE (0.03 mm), PVC (0.12 mm).

    Pa Philips 152B1TFL perimetru jau rūpnīcā uzstādīta blīvīte, kas ļaus monitoru gana precīzi piespiest pie iebūvējamās virsmas, lai nodrošinātu mitruma un putekļu noturību.

    Attēls

    Philips 152B1TFL izmantota TN matrica ar 1024 x 768 izšķirtspēju, kas varētu būt pietiekama, lai saskatītu vēlamo informāciju ekrānā. Lasīt šajā ekrānā kaut ko var, bet super ērti tas nebūs ilgstošai burtu pētīšanai, bet tam arī Philips 152B1TFL nav paredzēts.

    TN matricas skata leņķi noteikti nav tie labākie, bet te atkal jāsaprot, ka filmas šādā ekrānā neskatīsies, šis skārienvadības ekrāns drīzāk varētu būt paredzēts, piemēram, bankās, kur klients var piekļūt savai interneta bankai. Tādējādi ar švakiem skatu leņķiem tiek panākts privātums – neviens nevarēs no sāna glūnēt tavā konta atlikumā.

    Noteikti jāatzīmē, ka Philips 152B1TFL piedāvā ļoti spilgtu 450 cd/m ekrāna izgaismojumu, īsti Saules gaismā to lietot nevajadzētu, bet labi izgaismotās telpās nav nekādu problēmu saskatīt ekrānā redzamo. Ļoti talkā nāk arī ekrāna matējums. Vislabāk Philips 152B1TFL attēls izskatās normāli izgaismotās un nedaudz aptumšotās telpās, bet jau atkal gandrīz pilnīgā tumsā var redzēt, ka TN matricas neko diži daiļu attēlu nerāda.

    Pielietojums

    Kā jau pašā sākumā minēju, Philips 152B1TFL paredzēts pamatā publiskām vietām, šis monitors kalpos dažādos informācijas stendos, veikalos, pie kasēm, pašapkalpošanās kasēs un pat pašapkalpošanās veikalos.

    Mājas lietotājs šādā ekrānā noteikti varētu pārvaldīt savu viedo mājokli – slēgt gaismas, virināt vārtus, aktivizēt drošības risinājumus, apskatīt videonovērošanas kamerās redzamo un pieregulēt temperatūru džakuzi. Philips 152B1TFL ar savu aptuveni 400 eiro cenu nav neko lēts, bet pie kopējām mājas celtniecības izmaksās vienu šādu monitoru varētu katrā stāvā uzstādīt, lai pārvaldītu viedos ēkas risinājumus.

    Kamēr man šāda ēka nav, pamanījos Philips 152B1TFL izmantot par papildu monitoru, kas parāda datora svarīgākās darbības nianses. Nevarētu gan sacīt, ka man ideāli sanāca izmantot visu datora sensoru iespējas, dažas arī niķojās un dažbrīd nestrādāja (FPS neiet, ja neesi palaidis spēli vai kādu veiktspējas testu), bet aptuvenu nojausmu par ideju var gūt. Šādam pielietojumam gan labāk piederētos kāds mazāka izmēra ekrāns bez skārienvadības.

    Nobeigumā

    Jāsaka, ka ir visai interesanti ieskatīties biznesam paredzēto ierīču pasaulē. Philips 152B1TFL veidots kā ļoti izturīgs un ērti apkalpojams monitors publiskām vietām, vienlaikus nepiemirstot par monitora izmantotājiem – uzņēmumu klientiem. Patīkami, ka skārienvadība strādā kopā ar Windows, Android un Linux operētājsistēmām, katrs varēs pie Philips 152B1TFL slēgt klāt sev vispiemērotāko ierīci vai datoru.

    Philips 152B1TFL līdzi tiek dots plašs aksesuāru klāsts, komplektā atradīsi par DisplayPort vadu, ko ne vienmēr iedod līdzi spēlēm paredzētajiem monitoriem. Arī tālvadības pults ir patīkams bonuss, kas ļaus neliekties zem galda, lai vakarā izslēgtu monitoru.

    Visai iespaidīgi darbojās skārienvadība, pamēģināju pat izmantot ekrāntastatūru, bet te lielākā problēma ir pieradums pie fiziskiem taustiņiem, nevis skārienu nereģistrēšanas problēmas. Internetbankai vai info stendam klients varēs ievadīt vajadzīgos pāris vārdus, bet neko diži vairāk ar ekrāna tastatūru paveikt nevarēsi. Un diez vai kam vairāk arī ekrāntastatūras ir paredzētas.

    Man kā mājas lietotājam patika, ka atliek vien Philips 152B1TFL pievienot pie strāvas, ar HDMI un USB vadiem savienot monitoru ar datoru, un esi gatavs izmantot skārienvadību. Nekādi papildu draiveri nebija jāielādē.

    Patika

    • uzbūve
    • ekrāna spilgtums
    • vienkārša lietošana
    • precīza un gana atsaucīga skārienvadība
    • plašs līdzi doto aksesuāru klāsts

    Ne tik ļoti gāja pie sirds

    • visai vāji skatu leņķi
    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    2 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Dāvis
    17.08.2021 17:28

    Manuprāt, ne labākais risinājums, lai izmantotu mājās kā ekrānu ar ko kontrolēt viedās lietas.
    Entry līmeņa iPad ir lētāks, ar labāku ekrānu + nav jāmeklē lieks dators, ko pieslēgt klāt. Un galu galā to var arī citām lietām patīkami izmantot. Šis, parastam pircējam visticamāk būtu bezjēdzīgs pirkums :)

    0939
    17.08.2021 18:16
    Reply to  Dāvis

    mājas pielietojums, visdrīzāk, ir piedzejots kā paldies par reklāmas materiālu)

    Reklāma