Web Analytics
More
    Reklāma

    ASV atbildīgās iestādes uzsāk izmeklēšanu par “Tesla Autopilot” sistēmas darbību

    Jaunākie raksti

    ASV Nacionālā satiksmes drošības administrācija (NHTSA)uzsākusi formālu izmeklēšanu par elektroauto ražotāja Tesla pielietoto “Autopilot” braukšanas palīgsistēmu. Izmeklēšana sākta pēc tam, kad reģistrēta virkne negadījumu, kuros iesaistītas Tesla ražotās mašīnas un stāvoši glābšanas dienestu transportlīdzekļi.

    Izmeklēšana kopumā uzsākta pēc 11 negadījumiem, kuros traumas guvuši 17 cilvēki, bet viens gājis bojā. Ja izmeklēšanas rezultātā tiks atklāta problēma ar sistēmu, tas potenciāli varētu skart 765 tūkstošus mašīnu jeb faktiski visas ASV pārdotās Tesla automašīnas pēc 2014. gada.

    Paziņojumā skaidrots, ka fiksēti 11 negadījumi, kuros Tesla mašīnas izraisījušas sadursmi ar glābšanas dienestu transportlīdzekļiem, kas atrodas negadījuma vietā. Lielākā daļa avāriju notikušas tumsā, tomēr veikti nepieciešami drošības pasākumi, piemēram, glābšanas dienestu transportlīdzekļiem bijušas ieslēgtas bākugunis, tāpat izvietoti konusi, norobežojot jau esošā negadījuma vietu. NHTSA vēsta, ka visos gadījumos Tesla mašīnas pirms negadījuma izmantojušas “Autopilot” sistēmu vai “Traffic Aware Cruise Control” sistēmu. Iesaistītie auto sadūrušies ar vienu vai vairākiem transportlīdzekļiem, kas atradās negadījuma vietā.

    Izmeklēšanas laikā tiks pētītas tehnoloģijas un metodes, kā minētās sistēmas strādā un veic savas funkcijas. Tāpat tiks pētīts vai konkrētajās situācijās ir bijuši kādi citi blakusapstākļi, kas varētu spēlēt lomu sadursmes izraisīšanā vai sistēmas nepilnvērtīgā darbībā.

    AvotsAutocar
    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    0 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Reklāma