Web Analytics
More
    Reklāma

    “Facebook Messenger” balss un video zvani būs pilnīgi šifrēti

    Jaunākie raksti

    “Facebook” nācis klajā ar paziņojumu, ka balss un videozvani lietotnē “Messenger” beidzot būs pilnīgi šifrēti (end-to-end encryption). Šīs izmaiņas kompānija ievieš līdztekus jauniem kontroles rīkiem izgaistošajām ziņām (disappearing messages).

    Teksta ziņas “Facebook Messenger” pilnīgi šifrētas kļuva jau 2016. gadā, kad “Facebook” savai lietotnei pievienoja opciju “secret conversation” (slepena saruna). Pēc pieciem gadiem pilnīga šifrēšana nu ieviesta arī lietotnes zvanos. “Facebook” saka, ka šī funkcija tiek pievienota, jo pieaug interese par balss un videozvaniem. Pašreiz “Facebook Messenger” tiek veikti vidēji ap 150 miljoni videozvanu dienā.

    Reklāma

    Tikmēr vēl viena “Facebook” saziņas lietotne “WhatsApp” jau labu laiku piedāvā pilnīgu zvanu šifrēšanu. Līdz ar to neviens cits, izņemot sarunas dalībniekus, nevar redzēt šifrētos datus. Pilnīgi šifrētu videozvanu iespēju piedāvā arī “Zoom”, “Signal” un “Apple FaceTime”. Pats “Facebook” uzskata, ka pilnīga šifrēšana pamazām kļūst pat ziņapmaiņas pakalpojumu standartu.

    AvotsVerge
    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    0 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Reklāma