Web Analytics
More
    Reklāma

    Eiropas Komisija septembrī izziņos tiesību aktus par vienoto lādētāja standartu

    Jaunākie raksti

    E-atkritumi ir viens no augošākajiem atkritumu segmentiem un, bez šaubām, atstāj iespaidu uz klimatu. Pāreja uz vienota standarta mobilo ierīču lādētājiem būtu plats solis pretī to samazināšanai. Šis jautājums ir aktuāls jau vairāk nekā desmit gadus, un Eiropas Komisija paziņojusi, ka septembrī nāks klajā ar priekšlikumu – tiesību aktiem par universālu risinājumu mobilo ierīču lādētājiem.

    Sagaidāms, ka vienots standarts varētu kompānijai “Apple” likt justies ļoti apietai. Zināms fakts, ka “iOS” un “Android” ierīču lādētāji atšķiras, taču, ja ir jāpieņem vienots standarts, tas, visticamāk, tiktu salāgots tieši ar “Android” ierīcēm. Kā pamatojums tam ir Eiropas Komisijas 2019. gadā veiktais pētījums, kura dati liecina, ka “Apple Lightning” kabelis tiek izmantots tikai 21% tālruņu.

    Reklāma


    Pagaidām detalizētāka informācija par tiesību aktu izstrādi nav pieejama. Taču zināms, ka Eiropas Parlamenta deputāti ir nobalsojuši par vienota standarta mobilo ierīču lādētāja izveidi. Galvenie argumenti tam ir e-atkritumu samazināšana un lietotāju ērtības.

    “Apple” kā atbildi uz šo ES iniciatīvu norādījis, ka universāls risinājums “kaitētu inovācijām” un radītu “elektronisko atkritumu kalnu”, jo patērētāji būtu spiesti pāriet uz jauniem lādētājiem.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    4 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Rūdolfs Putniņš
    16.08.2021 10:30

    Smieklīgākais, ka daļa Apple ierīču viegli lādējas no USB-C, tā kā spirinās pretī pat ne viss Apple, bet gan tikai mobilā divīzija.

    16.08.2021 10:59

    kāpēc atkal jātiražē dezinformācija? Apple lādētāji ir ar USB-A vai USB-C izejām. likums neattiecas uz kabeli vai ierīces ligzdu.

    Elektriķis
    16.08.2021 11:36
    Reply to  digitalk

    Esi pārliecināts ka lādētājs tiek nodalīts no kabeļa? Vēl jau nav likuma, ir tikai vēlme radīt tādu.

    Krotow
    16.08.2021 11:02

    No Apple lādētājiem ar USB-A un USB-C ligzdu var lādēt arī citus telefonus. Kabeli var piepirkt kādu vajag. Vienīgais par ko ES atbildīgā komisija var piesieties – ar citu ražotāju telefoniem savietojams ātrās lādēšanas standarts.

    Reklāma