Web Analytics
More
    Reklāma

    Apple plāno samazināt iekšējo komponenšu izmērus, lai savās ierīcēs ievietotu lielākas baterijas

    Jaunākie raksti

    Uzņēmums Apple savos nākotnes produktos paredz ievietot lielākas baterijas, ko ļaus sasniegt pārējo iekšējo komponenšu samazināšana.

    Šādu rezultātu būs iespējams sasniegt, jo nākotnes plānos krietni aktīvāk paredzēts izmantot integrētas pasīvās ierīces (angliski integrated passive devices – IPD) visām pārējām mikroshēmām, kuras tiek izmantotas elektroierīcēs. Šie jaunie čipi tādējādi būs mazāki izmēros, kā arī spēs sasniegt labāku veiktspēju, tādējādi atbrīvojot vairāk vietas ierīču iekšpusē. Tas nozīmē, ka iPhone, MacBook un iPad ierīcēs būs iespējams ievietot lielākas baterijas, par ko noteikti priecāsies gala patērētāji.

    Reklāma

    Šo integrēto pasīvo ierīču tehnoloģiju izmantos Apple sadarbības partneri TSMC un Amkor, kuriem attiecīgi būs iespēja radīt jaunā tipa komponentes uzņēmumam. Tādējādi šie ražotājiem būs jauni pasūtījumi un tuvākajā laikā krietni kāps pieprasījums. Pagaidām gan nav precīzi zināms, kad jaunās komponentes mēs ieraudzīsim gala produktos, tomēr ir zināms, ka Apple ir apstiprinājuši TSMC ražotās sestās paaudzes IPD izmantošanu nākamajos iPhone un iPad. Pēdējās baumas liecina, ka iPhone 13 modeļi varētu saņemt lielākas baterijas, bet tas drīzāk būs tāpēc, ka telefons vienkārši kļūs biezāks, taču kamēr ierīces nav oficiāli prezentētas, par to nevar spriest.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    9 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Guntars K
    04.08.2021 15:03

    Cik tad gadi būs pagājuši kā pieleca, ka atkarība pēc rozetes nerullē, kamēr citi ražotāji ar dubultu bateriju vinnē sausajā.

    Čiekurs
    04.08.2021 15:28
    Reply to  Guntars K

    Nemuldi, tos citus ražotājus lādēsi tikpat bieži kā iPhone. Ar nelielām nobīdēm un izņēmumiem, bet visi populārie flagmaņi neko daudz baterijas darbības laika ziņā neatšķiras. Planšetēs un klēpju datoros situācija šķiet ļoti līdzīga.
    Vienīgais kāsis bija ar iPhone darbību ziemā, bet tas, laikam, ir atrisināts.

    Tghh
    04.08.2021 16:47
    Reply to  Guntars K

    Jā, sliktais iphone, fui fui fui. Tavs Meizu no aliexpress gan jau mēnesi velk.

    Zigdevs
    06.08.2021 12:49
    Reply to  Tghh

    Tā viš’ ir!
    Neviens jau neaizliedz pārmaksāt par zīmolu, ja ir tāda vēlme un iespējas.
    Ja nauda nopelnīta, tā kaut kā ir jānotērē!

    Testeris
    05.08.2021 22:05
    Reply to  Guntars K

    Ko tu te muldi alfon!!
    Ir 21gs., ir youtube. Cilvēkus vairs ar saviem tupajiem izdomājumiem neapmānīsi, visi var “iesist” googlē un paskatīties, ka iphone galīgi nav sliktākās spējas noturēties pie dzīvības ar vienu uzlādi!

    Alberts Kviesis
    07.08.2021 22:22
    Reply to  Testeris

    Vēsā laikā un sala apstākļos iPhone ar 30% uzlādi pēc 10 minūtēm pārstāj darboties. Nezinu nevienu citu ražotāju, kuram būtu šāda slimība

    Xo xo
    08.08.2021 08:43

    Albertam taisniba. No pieredzes pārbaudits. Vecaki iPhone modelji (7, 8, x, xs) salā uzkaras un izsledzas pat 2-3 minušu laikā, nevajag nemaz 10.

    ggggg
    08.08.2021 10:37
    Reply to  Xo xo

    Cik esmu praksē manījis, kopš iPhone X (tātad jau 4 gadus) tā vairs nav problēma. Bet jā, vecie iphone bija nožēlojami ziemā.

    Reklāma