Web Analytics
More
    Reklāma

    “Facebook” nākamais produkts būs ilgi gaidītās “Ray-Ban” viedās brilles

    Jaunākie raksti

    “Facebook” jau sen kā izvērsies ārpus sociālajās platformas un ilgu laiku izstrādā jaunus risinājumus, kā uzlabot satura patēriņu un pacelt to vēl nebijušos augstumos. Izziņojot ceturkšņa ienākumus, “Facebook” arī apstiprinājis, ka kompānijas nākamais izlaistais produkts būs “Ray-Ban” viedās brilles, kas tiek solītas jau pāris gadus.

    Par “Facebook” viedajām brillēm klīdušas baumas jau kopš 2019. gada. Toreiz paklīda ziņas, ka “Facebook” sadarbojas ar “Ray-Ban” īpašnieku “EssilorLuxottica”, lai radītu papildinātās realitātes brilles ar nosaukumu “Orion”. Tās bija domātas kā sava veida tālruņa aizstājējs, kas nozīmē, ka ar šo briļļu palīdzību lietotājs varētu zvanīt, redzēt paziņojumus un citu informāciju, skatīties tiešraides un daudz ko citu, ko principā var darīt ar viedtālruni. Tiesa gan, “Orion” koncepts nav nekas unikāls, jo konceptuāli tika savilktas paralēles ar “Google Glass” viedajām brillēm. Pērn Hugo Barra no “Facebook VR Reality Labs” gan apstiprināja, ka “Facebook” papildinātās realitātes brilles dienas gaismu ieraudzīs 2021. gadā.

    Reklāma

    Būtiski, ka viedās brilles “Facebook” uzskata par savu nākotnes atslēgu. Marks Zakerbergs arī norāda, ka nākotnē kompānijas risinājumu radīšanā liela nozīme būs gan virtuālajai, gan papildinātājai realitātei. Viņš uzsvēris, ka “Facebook” plāno kļūt par “kopīgu, apdzīvojamu platformu, kas ļaus “teleportēties” starp dažādām sociālajām pieredzēm, izmantojot virtuālo un papildināto realitāti”.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    4 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Elektriķis
    30.07.2021 13:14

    Interersanti, vai man būs jāreģistrējās FB, ja gribēšu pamēģināt šīs brilles? Varbūt pietiks ar Whatsappu?

    Oskars
    30.07.2021 20:06

    Interesanti, gaidu kas atklasies, ka tas vrilles ieraksta, nofilme ko dari un atklasies, ka nopludusi dati, ar nofilmeto ka iet pachurat utml. Un tad atkal nekas nebus, jo tachu kljuda koda bijusi. Zb, shie attaisnojumi, novelt visu uz programmatuuras kljuudu. Kad to brilju valkataju dati noplustu interneta, bus reala laika prOn.

    Jānis
    31.07.2021 18:06

    Sejas grāmata ir laikam viens no pēdējiem kantoriem, no kura es kaut ko vispār pirktu.

    Reklāma