Web Analytics
More
    Reklāma

    Google strādā pie lietotnes informācijas pārvietošanai no iPhone uz Android

    Jaunākie raksti

    Google strādā pie īpašas lietotnes, kas lietotājiem palīdzēs ar dažādu datu un informācijas pārnešanu no saviem iPhone viedtālruņiem uz Android ierīcēm.

    Ja lietotājs līdz šim vēlējās iPhone esošo informāciju pārnest uz kādu citu viedtālruni ārpus Apple ekosistēmas, bija nepieciešams izmantot Google Drive sniegtās iespējas – kontaktus, bildes un kalendāra notikumus saglabājot mākonī, lai pēc tam tos spētu izmantot jaunajā ierīcē. Taču tagad Google ir spērusi soli uz priekšu, izstrādājot īpašu lietotni, kura palīdzēs izgūt datus no iOS ierīces. Šobrīd pieejamā informācija norāda uz to, ka lietotni varētu vienkārši saukt Switch to Android, kas būtu tieši paredzēta iPhone. Līdzīgu iespēju jau piedāvā pats Apple, ar lietotnes Move to iOS palīdzību Android lietotājiem.

    Lietotnes darbība būs pavisam vienkārša, jo to būs nepieciešams pieslēgt internetam, kā arī ievadīt savu iCloud informāciju, un tā veiks attiecīgās informācijas apstrādi, lai to iegūtu jaunajā Android ierīcē. Interesanti, ka lietotne Switch to Android varētu piedāvāt pārnest arī lietotnes, kaut gan šis izklausās pietiekami neticami, jo tās ir būvētas divās dažādās platformās. Ticamākais scenārijs ir tas, ka Android viedtālrunis šādā situācijā būtu spējīgs automātiski lejupielādēt tās lietotnes, kuras tika lietotas iPhone. Iespējams, ka šāda servisa piedāvāšana varētu veicināt iPhone lietotāju pāreju uz Android ierīcēm, jo nenoliedzami informācijas pārnese uz jaunu viedtālruni ir viens no jājamzirdziņiem, kuru izmanto gan iekārtu ražotāji, gan programmatūras izstrādātāji.

    Pagaidām lietotne gan vēl nav pieejama Apple App Store lietotņu veikalā, taču tā varētu parādīties pietiekami drīz.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    0 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Reklāma