Web Analytics
More
    Reklāma

    Steelseries Arctis Prime apskats – vienkāršas, bet pamatīgas e-sporta austiņas

    Jaunākie raksti

    Steelseries izdevies noturēt Arctis Prime austiņas visās kategorijās gana vienkāršas, kā jau tas mēdz būt ierasts speciāli e-sportam veidotajiem aksesuāriem. Izskatās, ka Arctis Prime austiņas dala vienotu un pat gandrīz identisku izskatu ar citām vidējās un varbūt pat lētās klases Steelseries austiņām, piemēram, Arctis 3.

    Bet, lai nepieviltu Arctis Prime austiņu izskats, uzreiz jāmin, ka Arctis Prime austiņas tikušas pie tiem pašiem augstvērtīgajiem skaļruņiem, kas atrodami Arctis Pro modelī. Arctis Prime austiņu pamatvērtības ir izturība, komforts un vieglums, te mēs neredzēsim nekādas ārišķības un citas liekas muļķības.

    Reklāma

    Tehniskā specifikācija

    • Dizains: slēgtā tipa over-ear
    • Skaļruņi: 40 mm, neodīma magnēti
    • Pretestība: 32 omi
    • Frekvences: 10 ~ 20 000 Hz
    • Mikrofons: Retractable Boom, 100 Hz – 10 kHz, -38 ± 3 dB, Discord-Certified
    • Savienojumi: vads ar 3.5 mm spraudni (130 cm vada garums)
    • Virtuālā daudzkanālu skaņa: nav
    • Svars: 348 grami
    • Saderība: PC, PlayStation 4, Nintendo Switch, viedtālruņi ar 3.5 mm austiņu pieslēgvietu
    • Cena: apskata tapšanas laikā 120 eiro ražotāja mājaslapā

    Izskats un uzbūve

    Arctis Prime austiņu uzbūvē izmantots metāls (alumīnijs) un plastmasa, kopumā radot visai neitrālu iespaidu par uzbūvi un materiālu kvalitāti. Dizainā izmantoti lieli Steelseries logotipi un liela izmēra pogas, uzsverot ērtības un vizuāli padarot austiņas vieglākas, pogas nedrūzmējas vienuviet. Faktiski jau nav arī kam drūzmēties, jo Arctis Prime austiņas ieturētas visai minimālistiskas tieši iespēju ziņā.

    Acīs uzreiz iekrīt Arctis Prime austiņu galvas stīpa, kas veidota gluži kā lielās slēpošanas brilles, vismaz tā šķiet sākumā. Jāsaka gan, ka šāda galvas stīpas filozofija ļauj Arctis Prime austiņas pielāgot jebkurai galvas formai un droši vien arī izmēram. Ilgākai lietošanai ļoti ērti.

    Galvas stīpas filozofija atgādina slēpošanas brilles

    348 grami nav nekāds super mazais svars, bet Arctis Prime austiņas uz galvas nebūt nešķiet smagas. Tieši pretēji – Arctis Prime austiņas ir viens no retajiem austiņu modeļiem, kas man nespiež žokli un arī briļļu lietotāji var nesatraukties, jo mīkstās austiņu uzlikas netraucēs nevienā mirklī un nenāksies katras piecas minūtes piekārtot brilles.

    Mīkstās austiņu uzlikas veidotas no vienkārša materiāla, bet tās ir iespējams ātri nomanīt, un ražotājs piedāvā par ne pārāk lielām naudām klāt piepirkt jaunas mīkstās uzlikas.

    Visa Arctis Prime austiņu vadība un pieslēgvietas izvietotas uz kreisās auss – tur atradīsi skaļuma regulēšanu, milzu izmēra Mute pogu, neliela izmēra (bet ne micro USB) USB pieslēgvietu un 3.5 mm, kas gan paredzēta, lai pie Arctis Prime austiņām pieslēgtu vēl vienas austiņas. USB pieslēgvietas izmantošana ir visai mānīga, jo otrā vada galā ir ierastais 3.5 mm spraudnis, tātad Arctis Prime austiņas varēsi izmantot kopā ar datoru, PlayStation 4, Nintendo Switch un viedtālruņiem, kam vēl ir saglabāta austiņu pieslēgvieta.

    Arctis Prime austiņu pogas un skaļuma regulēšanas pogas varēja būt kādu nieku labāk nostrādātas. Mute poga ne vienmēr nostrādā (paliek savā vietā), nākas to spiest visai dziļi iekšā. Arī skaņas regulēšanas ritentiņš ir bez jebkādas vērā ņemamas pretestības vai soļiem, to ir ļoti viegli netīšām pārregulēt.

    Arctis Prime austiņu mikrofons ieslidināms iekšā austiņā, tādējādi to paslēpjot un izslēdzot. Par mikrofona darbību parunāsim vēl nedaudz zemāk.

    Kopumā jāsaka, ka Arctis Prime austiņas ir negaidīti ērtas un tas ir milzu pluss, ja nākas tās valkāt vairākas stundas no vietas.

    Skanējums

    Arctis Prime austiņām izmantoti Steelseries radītie 40 mm skaļruņi, kas tiek izmantoti arī dārgākās ražotāja austiņās. Te uzreiz jāsaka, ka ir dzirdētas arī jūtami labāk skanošas austiņas, bet Arctis Prime paredzētas pamatā spēlēm, mazāk mūzikai.

    Steelseries paši uzsver, ka Arctis Prime austiņas veidotas tā, lai tās spētu sadarboties ar virtuālo skaņu, piemēram, Dolby Atmos vai Play Station 5 esošo Tempest audio iespēju. Neesmu nekādu virtuālo daudzkanālu skaņas fans, šis mani nu nemaz neaizrauj.

    Attēls: Steelseries

    Spēlēs var just, ka Steelseries piedomājis tieši pie sīku skanējuma detaļu sadzirdēšanas, bet bass atstumts kaut kur otrajā plānā, lai sprādzieni spēlēs nenomāktu soļus un citas skaņas, kas var ziņot par pretinieka tuvošanos. It kā jau forši, bet gribētos sagaidīt arī kaut kādu universālumu, lai Arctis Prime austiņas būtu nedaudz muzikālākas. Īsti sliktas mūzikas klausīšanās laikā nav, bet tomēr no šādas cenas jau gribētos sagaidīt arī plašāku pielietojumu, ne tikai feinu skanējumu šaušanas spēlēs.

    Attēls: Steelseries

    Mikrofons

    Arctis Prime austiņas slēpj arī izvelkamu mikrofonu pretēji piestiprināmam mikrofonam, ko prasti izmanto konkurenti. Pats mikrofons ir Arctis Prime ClearCast ar trokšņu slāpēšanu, kura gan īsti ideāli nestrādā. Tiek solīts, ka Arctis Prime austiņu mikrofons spēs pats tikt galā ar tastatūras klabēšanu un ventilatoru sīkšanu.

    Par Arctis Prime austiņu mikrofona darbību vari pārliecināties pievienotajos paraugos.

    Klusumā:

    Ar Cherry MX Brown slēdzīšu tastatūru fonā:

    Attēls: Steelseries

    Nobeigumā

    Kopumā jāsaka, ka Arctis Prime austiņas man ir nedaudz par vienkāršu, ar pārāk šauru pielietojumu, lai ļoti rautos tā uzreiz atstāt 120 eiro par tām. Saprotu Arctis Prime austiņu pamata ideju – piedāvāt lieliski skanošas austiņas spēļu entuziastiem un e-sporta piekritējiem, bet ikdienā mūzikai… teiksim tā – Arctis Prime austiņas mani līdz galam nepārliecināja.

    Patīkami, ka Arctis Prime austiņas ir vienas no visērtākajām lietotajām austiņām, tās uz galvas nešķiet smagas, kā arī nenospiež galvu un žokli. Šajā ziņā ražotājam izdevies lieliski sabalansēt visas uzbūves nianses.

    Iespējams, Arctis Prime austiņas ir dizaina ziņā pat pārāk vienkāršas, tās savā virzienā nevilinās publiku, kura izvēlas RGB LED izgaismojumu, kā arī man nav skaidrs, kāpēc būtu jāizmanto micro USB vads vienā galā un parastais 3.5 mm spraudnis vada otrā galā. Šāda pieeja nav ne ērta, ne izturīga, nedz arī šādu vadu var viegli aizstāt ar citu. Pieļauju, ka Arctis Prime austiņās izmantots micro USB, kas pārmantots no Arctis Pro austiņu modeļa, kuram ir arī digitāls USB savienojums ar visu RGB LED izgaismojumu. Gandrīz divas reizes dārgākajā Arctis Pro modelī izmantoti tie paši skaļruņi, kas atrodas Arctis Prime austiņās.

    Attēls: Steelseries

    Patika

    • ērtības
    • austiņas šķiet vieglas uz galvas
    • tīkama skaņa spēlēs

    Ne tik ļoti gāja pie sirds

    • gribētos basus dzirdēt mūzikā
    • cenai neatbilstošas pogas
    • dīvains USB parasta 3.5 mm spraudņa vietā
    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    1 komentārs
    Inline Feedbacks
    View all comments
    IM G
    27.07.2021 22:44

    Principā jav tikai spēļu lietotājiem. Vēlētos par to cenu arī mūzikai. Izvēles, gaumes un cenas plašas.

    Reklāma