Web Analytics
More
    Reklāma

    Indonēzijā būvēs pasaulē lielāko peldošo saules paneļu parku

    Jaunākie raksti

    Domājot par straujāku pāreju uz atjaunojamo enerģiju, pamazām top plāni par lielākajiem vēja enerģijas parkiem, un līdzīgas ieceres pamazām tiek īstenotas saules enerģijas ieguvē. Singapūrā bāzētais saules enerģijas sniedzējs “Sunseap” atvēlējis vairāk nekā divus miljardus ASV dolāru, lai uzbūvētu pasaulē lielāko peldošo saules paneļu parku un enerģijas uzglabāšanas sistēmu Indonēzijai piederošajā Batamas salā.

    Paredzams, ka šī peldošā saules paneļu parka jauda sasniegs pat 2,2 gigavatus. Savukārt enerģijas uzglabāšanas sistēmas jauda sasniegs 4000 megavatus stundā. Tas būs visai iespaidīgs objekts ar kopējo platību 1600 hektāri. Zināms, ka daļa no saražotās enerģijas tiks izmantota pašā Batamas salā ar 1,2 miljoniem iedzīvotāju, taču vairums nonāks Singapūrā, izmantojot zemūdens kabeli.

    Reklāma

    Darbu pie pasaulē lielākā peldošā saules paneļu parka plānots sākt 2022. gadā un pabeigt 2024. gadā. Tiek lēsts, ka gadā ar šī projekta palīdzību atmosfērā nenonāks tāds piesārņojuma apjoms, ko gada laikā rada 400 000 automašīnas.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    0 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Reklāma