Web Analytics
More
    Reklāma

    IKEA izveido lādētāju grāmatas formās

    Jaunākie raksti

    IKEA jau ilgāku laiku piedāvā lādējamos LADDA akumulatorus, kā arī uzņēmums jau paziņojis, ka līdz ar 2021. gada nogali vairs nepārdos nelādējamas baterijas. Šāds solis varētu nopietni ietekmēt pircēju paradumus attiecībā uz baterijām – zināms, ka 2019. gadā IKEA visā pasaulē pārdeva aptuveni 300 miljonus sārma bateriju.

    Kā galveno iemeslu pārtraukt neuzlādējamo bateriju tirdzniecību IKEA norādīja uz pētījumiem, kas pierāda sārma bateriju ietekmi uz vidi, kas ir krietni nelabvēlīgāka nekā uzlādējamām niķeļa-metāla baterijām, kuras izmanto, piemēram, pārnēsājamos skaļruņos un digitālajās fotokamerās.

    Reklāma

    Jaunais TJUGO akumulatoru lādētājs izskata ziņā atgādina grāmatu, tāpēc varēsi to glīti paslēpt kaut kur plauktos, lai lādētājs nekristu acīs. Izskatās, ka TJUGO lādētājs ir uzlabots STORHOGEN modelis, kas vienlaikus var lādēt astoņus akumulatorus. Arī pašiem LADDA akumulatoriem ir nedaudz pamainīts dizains un krāsas.

    Te gan jānorāda, ka TJUGO akumulatoru lādētājs nav neko super gurds, jo nāksies lādētājai ievietot akumulatorus pa pāriem, vienu pašu akumulatoru TJUGO neprot uzlādēt. Vismaz man šāda akumulatoru pāru uzlāde nešķiet ļoti vilinoša. Noteikti var iztikt, bet perfekti tas nav.

    Avotsgizmodo
    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    4 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Aigars Axx
    23.07.2021 10:07

    Tas ne tikai nav perfekti, bet ir pilnīgi aplami. Katram aķķim ir jālādējas atsevišķi.
    Un kā lielie bateriju nīdēji iesaka tikt pie 1,5V sprieguma? Ir ierīces, kuras nedarbojas ar 1,2V.

    digitalk
    23.07.2021 12:25
    Reply to  Aigars Axx
    Last edited 2 years ago by digitalk
    Aigars Axx
    23.07.2021 18:32
    Reply to  digitalk

    Iemetu aci, moš jānoprovē. Pagaidām iztieku ar energizer ultimat…

    Last edited 2 years ago by Aigars Axx
    Krotow
    23.07.2021 19:15

    Kad 1990-jos biezie būvēja mājas Baltezerā, bija modē pirkt grāmatas “uz metriem” lai plaukti smuki izskatītos. Tagad būs hipstermode taisīt mājas powerbanku no grāmatplauktos saliktiem bateriju blokiem grāmatu izskatā.

    Reklāma