Web Analytics
More
    Reklāma

    Huawei Watch 3 Pro apskats – iespaidīgs izskats, pazaļa operētājsistēma

    Jaunākie raksti

    Huawei manā prātā vienmēr bijis spēcīgs, pat ļoti spēcīgs viedtālruņu tirgus spēlētājs, kas dabūjis pamatīgu spērienu no ASV puses, zaudējot pieeju Google servisiem. Cik tas bija pamatoti – nezinu. Zinu tikai to, ka šīs sankcijas atmeta Huawei viedtālruņus akmens laikmetā, bet Huawei palēnām rāpjas ārā no šīs bedres.

    Viens no lielākajiem atspēriena punktiem ir HarmonyOS, kas nonākusi televizoros, MatePad planšetdatoros un nu arī viedajos pulksteņos. Godīgi sakot, neesmu HarmonyOS redzējis planšetdatorā un televizorā, bet viedpulksteņa HarmonyOS laikam nebūs dēvējama par pilnvērtīgu operētājsistēmas versiju.

    Reklāma

    Pavisam nesen izlaistais Huawei Watch 3 Pro viedpulkstenis kopumā radīja pozitīvas emocijas, bet ir arī šādas tādas nianses, kas vismaz šobrīd nerunā gluži par labu šī viedpulksteņa izvēlei. Visu laiku nepamet sajūta, ka Watch 3 Pro veidots tieši Huawei ekosistēmai, ar citiem Android viedtālruņiem Watch 3 Pro sadarbojas, bet var gadīties pa kādam kukurznim šai ceļā.

    Tehniskā specifikācija

    • Aizsargstikls: safīra aizsargstikls
    • Korpusa materiāls: titāns + keramika
    • Izmēri: 48 mm x 49.6 mm x 14 mm, der plaukstas locītavai ar apkārtmēru aptuveni 135 – 215 mm
    • Ekrāns: 1.43 collas 466 x 466, PPI 326, AMOLED ar Always On
    • Svars: 63 g (bez siksniņas)
    • Atmiņas: 16 GB atmiņa un 2 GB RAM
    • Izturība: ūdensizturīgs (līdz 50 metriem)
    • Akumulators: aptuveni trīs līdz piecas diennaktis, bezvadu uzlāde
    • Atrašanās vieta: GPS, GLONASS, Galileo, Beidou, QZSS
    • Ielādējamas kartes: nē
    • Sensori: sirdsdarbības, barometrs, SpO2, kompass, ādas termometrs, akselerometrs
    • Savienojumi: Bluetooth 5.2, 4G (e-SIM), Wi-Fi (2.4 GHz), NFC, skaļrunis + mikrofons
    • Krāsas: pieejams ar ādas (Classic Edition) vai metāla siksniņu (Elite Edition)
    • Cena: ap 450 eiro

    Izskats un uzbūve

    Watch 3 Pro ir būvēts kā tanks, bet tikai šīs izpratnes labākajā nozīmē – pulkstenis ir izmēros visai liels un visas detaļas ir ļoti augstvērtīgas. Watch 3 Pro uzbūvē izmantots titāns, keramika un ekrānu sargā safīra aizsargstikls.

    Watch 3 Pro vadība nodota skārienekrānam, pogai un rotējošam 3D tā dēvētajam kronim. Pogas darbība ir pielāgojama, pēc noklusējuma tā izsauc sportošanas iespējas, kas arī ir visai loģiska izvēle. Vairākām darbībām Huawei pievienojis arī vibrācijas apstiprinājumu, kas dikti atgādinot Apple Watch darbību. Pogas un skārienekrāns darbojas vienkārši izcili, te ne ko pielikt, ne atņemt.

    Watch 3 Pro pieejams ar ādas (Classic Edition) vai metāla siksniņu (Elite Edition), siksniņas ir standarta 22 mm platuma, tātad varēsi iegādāties un viegli uzstādīt arī citas siksniņas.

    1.43 collu AMOLED ir ļoti spilgts, tas varētu aptuveni atbilst pagājušā gada viedtālruņu flagmaņu ekrānu spilgtumam. Watch 3 Pro ekrāns ir perfekti atsaucīgs uz skārieniem, tam nav izteiktu atspīdumu vai kādu citu problēmu.

    Sensoru klāsts Watch 3 Pro ir gana plašs, te atradīsim standarta sportam un ikdienai nepieciešamos sensorus, GPS, SpO2 un arī iespēju mērīt ādas temepratūru. Jā, mūsu reģionā Watch 3 Pro nemēra ķermeņa temepratūru, bet gan ādas, kas nebūt nenozīmē, ka to pašu nolasījumu saņemsi arī ar paduses vai kādas citas šķirbas vai ādas krokas termometru. Līdzīgas idejas temperatūras nolasījumu var atrast Fitbit Sense, bet tas laikam arī ir viss.

    Pulkstenim ir Bluetooth, Wi-Fi, NFC un pat e-SIM pakalpojums, kas gan ar LMT nesadarbojas. Vismaz tā vēstīja lietotne. Wi-Fi daļēji kopē Bluetooth nodrošinātās funkcijas, bet caur Bluetooth nevarēsi atjaunināt operētājsistēmu. Ikdienai gan pietiek tikai ar Bluetooth, Wi-Fi vari slēgt ārā, tas iedos aptuveni vienu dienu klāt pie akumulatora darbības laika.

    Kopumā jāsaka, ka Huawei ir izdevies gandrīz ideāli nostrādāts viedpulkstenis Watch 3 Pro. Varbūt ne visiem patiks, ka Watch 3 Pro ir izmēros paliels, bet citādi nebūs iespējams uzstādīt tik diženu ekrānu.

    HarmonyOS 2

    HarmonyOS vēl ir visai pazaļa operētājsistēma (vismaz šim pulkstenim), bet Huawei aktīvi strādā, lai to uzlabotu. Aptuveni divu nedēļu laikā Watch 3 Pro jau saņēma labojumu, bet arī citiem saviem pulksteņiem Huawei visai bieži izlaiž dažādus labojumus un uzlabojumus.

    HarmonyOS ir ļoti ātra operētājsistēma, tā perfekti reaģē uz skārieniem, viss ir loģiski izkārtots. Vismaz man HarmonyOS atgādina miksu starp iepriekš Huawei izmantot Lite OS un Apple Watch saskarni.

    Uzreiz pateikšu, ka HarmonyOS neveicas ideāli, jo jau pirmajās minūtēs atradu kļūdu modinātājā – ja nepārliec pulksteni 24h režīmā (AM/PM ir pēc noklusējuma), tad modinātājs uzliek mīnus trīs stundas. 24h režīmā šīs kļūdas nebija. Watch 3 Pro arī neprot uzlikt jēdzīgu datuma formātu (DD.MM), bet mums jāiztiek ar amerikānisko (MM.DD).

    Watch 3 Pro piedāvā ļoti plašu klāstu ar digitālajām ciparnīcām, bet te jārēķinās, ka absolūts vairums ciparnīcu ir par maksu. Ciparnīcu cenas ir no 0.49 eiro līdz nepilniem 5 eiro. Var jau piemeklēt kādu jēdzīgu bezmaksas ciparnīcu, bet šie bezmaksas prieki ir ierobežotā skaitā.

    Watch 3 Pro ir arī App Gallery lietotņu veikals, kurā atradīsi pāris visai dīvainas lietotnes pulkstenim. Sākumā gan nāksies pacīnīties ar pieejas tiesībām, lai App Gallery lietotņu veikals vispār laistu lietotāju iekšā.

    HarmonyOS, visticamāk, vislabāk sadarbosies ar Huawei viedtālruņiem, ar man šobrīd pieejamo Samsung Galaxy S21 sērijas viedtālruni bija pāris aizķeršanās, kas saistāmas ar lietotņu paziņojumu saņemšanu pulkstenī, bet te tik pat labi var vainot Samsung. Nez kāpēc arī Watch 3 Pro nevēlējās nolasīt atrašanās vietu, lai parādītu laika prognozi, kaut arī pieejas visas bija sniegtas un sportošanas laikā satelītu dati tika nolasīti. Šis gan tika ar atjauninājumu salabots.

    Watch 3 Pro varēsi izmantot pat balss zvaniem, pulkstenim ir iebūvēts skaļrunis un mikrofons. Šai iespējai gan neesmu atradis ikdienas pielietojumu, bet arī iepriekš ar citu ražotāju viedajiem pulksteņiem nesadūšojos uz ielas kliegt rokas virzienā.

    Kopumā šķiet, ka HarmonyOS vēl ir, kur augt. Izskatās jau viss fantastiski un strādā plūdeni, bet pa kādai kļūdai gadās, un Watch 3 Pro arī kaut kā ne pārāk labi sapratās ar Samsung.

    Akumulators

    Watch 3 Pro uzlādi nodrošina neliela izmēra bezvadu lādētājs ar magnētu. Vari likt Watch 3 Pro uz lādētāja visos virzienos, kas ir ļoti ērti. Te gan uzreiz jāsaka, ka Watch 3 Pro uzlāde no aptuveni 10% līdz 100% aizņem ap 3 stundām, kas ir ļoti ilgs laika sprīdis.

    Ar vienu uzlādi Watch 3 Pro nodzīvo četras (Wi-Fi ieslēgts) līdz piecas (Wi-Fi izslēgts) dienas. Iepriekš ar Lite OS Huawei viedie pulksteņi nodzīvoja nepilnas divas nedēļas ar vienu uzlādi.

    Sportošana

    Kopā ar Watch 3 Pro nedaudz pasvīdu mūsu jaunajos klimatiskajos apstākļos, un jāsaka, ka pulkstenis dod aptuveni tos pašus datus, ko redzēju arī citā viedajā pulkstenī. Internetā redzēju sūdzības, ka nekorekti strādājot pozicionēšanas satelītu nolasījumi, bet šo problēmu neieraudzīju mums iedotajā Watch 3 Pro.

    Watch 3 Pro piedāvā visai precīzus sirdsdarbības, SpO2, miega, stresa un arī ādas temperatūras nolasījumus. Watch 3 Pro ir iebūvētas vairāk nekā 100 sporta aktivitātes, turklāt populārākās 17 no tām ir vēl ar padziļinātas sekošanas iespējām (Huawei pats tās dēvē par “professional workout” režīmiem).

    Watch 3 Pro prot nodot datus tikai un vienīgi uz Google Fit, nekādas citas sporta datu uzkrāšanas platformas datus ar Huawei apmainīt neļauj.

    Ar Watch 3 Pro uz rokas un Polar jostiņu uz krūtīm izbraucu 40 km līkumu ar velosipēdu, un liels bija mans pārsteigums, kad Watch 3 Pro uzrādīja 40.93 km, bet viedtālrunī parādījās 41.04 nobraukti kilometri. Pulksteņa GPS precizitāte ir apskaužama, bet Watch 3 Pro ir pirmais vai viens no pirmajiem pulksteņiem ar tā saucamo dual-band GPS. Arī aprēķinātais vidējais ātrums atšķīrās tikai par 0.2 km/h, kas varētu rasties no tā, ka neaktivizēju sporta nolasījumus vienlaicīgi. Vēl lielāku pārsteigumu radīja vidējais sirds sitienu aprēķins, kas atšķīrās par 1 sitienu minūtē.

    Pēc treniņa gan konstatēju, ka ādas siksniņa šoreiz laikam ir mazāk apstrādāta, jo tā bija pamatīgi sasūkusi sviedrus, pulkstenis tikai nākamajā rītā bija izžuvis un atkal patīkami uzliekams uz rokas. Sportistiem droši vien derētu uzreiz iegādāties saderīgu 22 mm silikona siksniņu.

    Nobeigumā

    Watch 3 Pro noteikti ir viens no glītākajiem, ja ne pats glītākais viedpulkstenis. Watch 3 Pro uzbūvē ir pat safīra stikls un visi citi augstvērtīgie pulksteņu materiāli. Huawei pavisam noteikti zina, kā jābūvē pulksteņi. Vienīgā iebilde pret Watch 3 Pro varētu būt tā izmērs, kas nebūs piemērots mazākām rokām, bet pat šī nav īsti problēma, jo pieejams arī Watch 3 modelis.

    Programmatūras ziņā var just, ka Huawei cenšas izpatikt visiem, bet vienlaikus var arī redzēt, ka šur tur HarmonyOS vēl ir jāpieslīpē. Gan jau pāris mēnešu laikā ražotājs būs ticis galā ar HarmonyOS untumiem.

    Ja kabatā nēsā Huawei viedtālruni, tad Watch 3 Pro ir tikai loģiska izvēle. Citiem Android viedtālruņu ražotājiem arī labi piederēsies Watch 3 Pro, bet Apple iPhone labāk tomēr pārot ar Apple Watch, jo tikai šis pulkstenis spēj pilnībā saprasties ar iPhone.

    Patika

    • uzbūve, materiāli
    • saskarnes ātrums
    • plašās iespējas
    • bezvadu uzlāde

    Ne tik ļoti gāja pie sirds

    • kļūdas operētājsistēmā
    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    3 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Jānis Bedre
    27.07.2021 15:05

    Vai testa laikā tika izmantota eSim? Akumulatora darbibas laiks ir ar eSim vai bez?

    Artūrs
    11.08.2021 17:01

    Sveiki, vai testa ierīcei pēc atjaunojuma saņemšanas tika novērots ļoti gausa laikapstākļu informācijas atjaunošanās, labi ja divas reizes dienā?

    Huawei wach 3 pro atverot laikapstākļu lietotni rādās locating…., tad – unable to get location! Vai tā bija arī testa ierīcei, vai arī tas varētu būt defekts!

    Pulstens savienots ar Huawei p20 pro, WiFi pieslēgts, ar telefonu savienots, atratrašanās vieta iespējota…

    Reklāma