Web Analytics
More
    Reklāma

    Fitbit Ace 3 bērnu fitnesa aproces apskats

    Jaunākie raksti

    Pie mums uz testu ir atbraucis visai interesants fitnesa aksesuārs Fitbit Ace 3, kas paredzēts bērniem un jauniešiem. Fitbit Ace 3 spožums un daļēji arī posts ir fitnesa aproces pielāgojumi, lai šo aproci varētu izmantot bērni, bet vienlaikus bērnu aktivitātes var pieskatīt un pat nedaudz ietekmēt arī pieaugušais.

    Ideja jau ir laba, bet vismaz manās un manu tuvu radu mājās ir pāris bērni, kuri ar Android, Windows 10, iPadOS un daļēji arī ar iOS ir pazīstami jau gadiem. Attiecīgi bērni jau mazā vecumā pamēģina, kas tad ir īstena un pilnvērtīga ierīces darbība, bet šādas apgraizītas funkcionalitātes ierīces vairs nešķiet tik ļoti vilinošas.

    Reklāma

    Otrā visai lielā Fitbit Ace 3 problēma ir pieejamā krāsu gamma, kas arī ne visiem bērneļiem šķitīs pievilcīga. Par laimi mans deviņgadnieks ir sajūsmā par zili zaļo krāsu salikumu, bet tāpat nācās vairākas reizes mudināt atstāt aproci uz rokas. Te gan daļēji jāvaino arī karsto laiku, nu nav dikti ērti cauru diennakti būt ar visai biezu aproci uz rokas.

    Labs i’, ķeramies pie apskata.

    Izskats un uzbūve

    Teiksim, kā ir – Fitbit Ace 3 izmēri daudz neatšķiras no jau ierastajiem fitnesa aproču izmēriem. Zemāk pievienotajā attēlā var labi redzēt, ka Xiamo Mi Band 5 un Samsung Fit 2 aproces ir ļoti līdzīgos izmēros. Fitbit Ace 3 aproce pat šķiet nedaudz biezāka, bet par to tā ir izturīgāka.

    No kreisās – Xiamo Mi Band 5, Samsung Fit 2, Fitbit Ace 3

    Kā var labi redzēt, tad Xiaomi ar aproces aizdari iet pavisam vāji, esmu jau to knapa pusgada laikā gandrīz trīs reizes pazaudējis. Samsung Fit 2 nēsāju aptuveni trīs nedēļas, te ar aizdari viss ir pieņemami, bet ne vairāk. Toties Fitbit Ace 3 ir kārtīga, klasiska aizdare, kas palīdzēs šo nelielo aproci nepazaudēt.

    Fitbit Ace 3 izmanto melnbaltu PMOLED ekrānu ar visai zemu izšķirtspēju. Manuprāt, ekrāna izmērs varēja būt lielāks, arī izšķirtspēja varēja būt krietni lielāka šādas cenas fitnesa aprocei. Pret melnbaltumu nekādu iebilžu gan nav, visas fitnesa aproces tādas varētu būt. Fitbit Ace 3 ekrāns ir spilgts, bet tajā ne vienmēr ietilpst pat ierīces saskarnes teksts. Patīkami, ka Fitbit Ace 3 ekrānu sargā silikona ietvars ap ekrānu.

    Aproces ekrāns ir skārienjutīgs, kā arī ierīce vadāma ar tās saspiešanu no sāniem. Šāda saspiešana darbojas kā viena soļa atpakaļ atgriešanās, kā arī ar to var pamodināt Fitbit Ace 3 ekrānu. Ekrāns pamostas arī, kad veic ierasto rokas žestu, lai ielūkotos pulkstenī.

    Fitbit Ace 3 tiek solīta 50 metru ūdens noturība, bet jāatceras, ka tas ir saldūdenī. Jūras ūdenī ar nevienu aproci vai viedpulksteni iet nevajadzētu. Pieļauju, ka nedaudz drošāk būtu jūrā iet ar pulksteni, kam ir īsta bezvadu (bezkontaktu) uzlāde, bet ne par to šoreiz ir stāsts. Fitbit Ace 3 uzlāde norit ar līdzi dotu USB lādētāju ar visai īsu vadu.

    Fitbit Ace 3 varēs valkāt bērns ar rokas apkārtmēru no 116 mm līdz 168 mm. Pieaugušais nu nekādi nevarēs izmantot Fitbit Ace 3.

    Fitbit sola, ka Ace 3 ar vienu uzlādi darbosies 8 dienas, bet faktiski soļu skaitīšana noēd akumulatoru aptuveni 7 dienu laikā. Nav slikti, bet šāda iespēju klāsts un ekrāna ierīcei biju gaidījis vismaz trīskāršu akumulatora darbības laiku.

    Ikdienas lietošana

    Fitbit Ace 3 idejas pamatā ir ņemt fitnesa aproci un novākt to, kas bērnam nav nepieciešams. Fitbit Ace 3 neskaita kalorijas, ar aproci nevarēsi sekot svara zudumam, kā arī Fitbit Ace 3 pārvaldība tiek nodota vecāku rokās līdz bērns sasniedz 13 gadu vecumu. Fitbit Ace 3 iespējams piesaistīt vecāka viedtālrunim, bet tik pat labi vari iestatīt Fitbit Ace 3 klāt pie bērna viedierīces. Es pat ieteiktu Fitbit Ace 3 pievienot bērna viedtālrunim, jo tad aproce ziņos par ienākošiem zvaniem un citiem paziņojumiem. Par lietotni parunāsim vēl nedaudz tālāk apskatā.

    Es teiktu, ka jau atkal nonākam pie Fitbit Ace 3 ekrāna izmēra, jo nav viegli niecīgajā ekrānā atrast pulksteņa laiku. Arī ekrānā ir pārāk daudz vieta atvēlēta raķetēm un vienradžiem, nevis jēdzīgai informācijai.

    Ieguvums vecākiem noteikti būs sekošana bērna miegam, arī bērnam ir uzreiz neliels iemesls iet gulēt, bet pieļauju, ka entuziasms pret šādu izklaidi noplaks visai ātri.

    Fitnesa sekošana

    Fitbit Ace 3 neseko līdzi kalorijām, svara zudumam, te nav iebūvēta GPS. Toties aprocei ir optiskais sirdsdarbības sensors un trīsasu akselerometrs, kas skaita soļus un mēģina interpretēt citus sporta veidus, piemēram, lēkāšanu.

    Fitbit Ace 3 neuzspiež nekādus sporta veidus, bērns var sekot līdzi saviem sasniegumiem dažādu nozīmīšu un vimpeļu veidā, šos sasniegumus redz arī vecāki. Te jāsaka, ka neko citu no bērnu fitnesa aproces gaidīt nevajadzētu, jo bērns paliek bērns, nekādas dikti nopietnas fiziskas aktivitātes bērnam uzspiest bez pieskatīšanas no treneru un ārstu puses nevajadzētu.

    Lietotne

    Fitbit Ace 3 pavadošā lietotne ir nepamatoti neinteresanta un arī nākas sekot līdzi norādēm, lai saprastu, kas tad īsti te notiek. Lielākā problēma ir tā, ka Fitbit Ace 3 iestatīšanai un izmantošanai ir vecāku un arī bērna sadaļa lietotnē. Bērna viedierīcē iestati savu Fitbit lietotāja kontu un izveido ģimenes kontu, pēc tam pārej bērna skatā lietotnē, bet atpakaļ uz vecāku skatu tiec tikai pēc paroles ievadīšanas.

    Uzreiz jānorāda, ka Fitbit Ace 3 nav iespējams savienot ar divām viedierīcēm, tāpēc labāk uzreiz to pievienot pie bērna viedierīces. Tad bērns pats var sekot saviem sasniegumiem un mainīt ciparnīcu izskatus, bet vecāks var savā viedierīcē kā ģimenes pārvaldnieks var redzēt bērna sniegumu un pat nedaudz mudināt bērnu pakustēties. Nez kāpēc izdomāts tā, ka pamudinājumi parādās kā paziņojumi bērna viedierīcē, bet ne pašā aprocē.

    Vecāks vai pats bērns var iestatīti dažādus aktivitāšu mērķus, kā arī Fitbit parāda sasniegumus un sniedz virtuālus apbalvojumus. Var arī iestatīt atgādinājumu kustēties noteiktā diennakts laikā (pa dienu).

    Kopumā vismaz man šķita, ka Fitbit Ace 3 lietotne varēja būt interesantāka bērniem, kā arī tā varēja nebūt tik mulsinoša no pieaugušā skatu punkta. Arī piedāvātais iespēju klāsts ir mūsdienām un Fitbit Ace 3 cenai ne pārāk atbilstošs.

    Nobeigumā

    Fitbit Ace 3 ir foršs, neliels fitnesa aksesuārs, bet manās acīs tas ir drīzāk pulkstenis bērnam ar pāris viedām iespējām. Arī vecākiem tiek savs prieciņš, jo var sekot līdzi bērna miegam, aktivitātēm un pat attālināti nedaudz aicināt bērnu pakustēties.

    Xiamo Mi Band 5, Samsung Fit 2, Fitbit Ace 3

    Diemžēl Fitbit Ace 3 ir arī pāris problēmas. Manuprāt, Fitbit Ace 3 nav pietiekami interesants bērnam, kā arī pamatā aproce darbosies kā pulkstenis un ziņos par ienākošām ziņām, ja būsi Fitbit Ace 3 savienojis ar bērna viedtālruni. Ekrāns noteikti varēja būt lielāks un ar augstāku izšķirtspēju, kā arī akumulatora darbības laiks ir par maz ierīcei ar šauru pielietojumu un tik sīku ekrāniņu.

    Būtu arī jāsaprot, vai bērns vēlēsies nēsāt šādu aproci, jo cena nav zema – Latvijas interneta veikalos tā ir ap 80 eiro. Par šo naudu sanāk jau divas Xiaomi aproces.

    Patika

    • bērnam ir savs pulkstenis ar modinātāju un paziņojumiem
    • ierīce izskatās izturīga
    • pieņemams, bet ne ideāls akumulatora darbības laiks
    • vecāki redz gulēšanas paradumus

    Ne tik ļoti patika

    • ierīce nu nemaz nav aizraujoša, arī lietotnes vienmuļums nepalīdz
    • ne visai interesantas siksniņu krāsas
    • visai augsta cena šāda tipa un iespēju fitnesa aprocei
    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    1 komentārs
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Run Lola Run
    22.07.2021 09:23

    Paldies par apskatu!

    Reklāma