Web Analytics
More
    Reklāma

    “Facebook” satelītu interneta biznesa speciālisti tagad strādās “Amazon” paspārnē

    Jaunākie raksti

    Konkurence satelītu interneta jomā pašreiz ir diezgan sīva, tajā iesaistoties tādiem uzņēmumiem kā “SpaceX”, “Amazon”, “Softbank”, “Facebook” un citiem. Taču nu “Facebook” paziņojis, ka izstājas un savu satelīta interneta speciālistu komandu nodevis “Amazon” rokās. Pašam “Amazon” šis ir nozīmīgs pavērsiens sava satelītu interneta projekta “Project Kuiper” attīstībā, kā arī, protams, konkurences saasināšanā ar “SpaceX” projektu “Starlink”.

    Līdzīgi kā “Starlink”, arī “Project Kuiper” primārais mērķis ir sniegt zema latentuma, ātrgaitas platjoslas savienojumu lietotājiem visā pasaulē. “Amazon” mērķis šajā sakarā ir līdz 2029. gadam orbītā nogādāt 3236 satelītus, pusi no tiem palaižot līdz 2026. gadam. Papildus tam uzņēmums arī plāno uzbūvēt 12 zemes stacijas, ar kuru palīdzību tiktu nogādāti dati uz un no satelītiem.

    Reklāma

    “Amazon” ir aplēsis, ka “Project Kuiper” varētu izmaksāt ap 10 miljardiem ASV dolāru. Nesen tika saņemts apstiprinājums no Federālās Aviācijas administrācijas par šī projekta norisi. Esam rakstījuši arī par to, ka sākotnēji satelītu palaišanai uzņēmums izmantos raķešu ražotāja “United Launch Alliance” raķetes “Atlas V”.

    “Facebook” satelītu biznesā esošie speciālisti, kuru vidū ir fiziķi, optikas, prototipu, mehānikas un programmatūras inženieri, “Amazon” lieti noderēs “Project Kuiper” attīstībā un pievienosies 500 darbinieku lielajai komandai. Savukārt “Facebook” būs vairāk laika pievērsties citiem saviem jau tā daudzajiem projektiem.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    0 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Reklāma