Web Analytics
More
    Reklāma

    “Amazon” savus interneta satelītus orbītā plāno nogādāt ar “Atlas V” raķetēm

    Jaunākie raksti

    Īlons Masks ar savu uzņēmumu “SpaceX” noteikti nav vienīgais, kura mērķis ir ar satelītu palīdzību Zemes iedzīvotājiem sniegt ātrgaitas interneta iespējas. Līdzīgs plāns ir arī  “Amazon”, kas jau spērusi diezgan platu soli pretī šai iecerei. Proti, kompānija noslēgusi līgumu un tikusi pie deviņām “United Launch Alliance” radītajām “Atlas V” raķetēm, kuras palīdzēs Zemes zemajā orbītā izvietot interneta satelītus.

    “Project Kuiper”, pie kā “Amazon” strādā, paredz to, ka kopumā orbītā tiks izvietoti 3226 satelīti. Līdz 2026. gadam plānots nogādāt pusi no tiem. Savukārt līdz 2029. gada 30. jūlijam projektu iecerēts noslēgt. Šo uzdevumu “Amazon” vēlas daļēji paveikt ar “Atlas V” raķetēm, kuras ir ļoti uzticamas un savu kvalitāti pierāda jau 20 gadu garumā. Būtiski, ka tās ir tās pašas raķetes, ko NASA izmantojusi “Perseverance” un “OSIRIS-REx” misijām.

    Reklāma

    Primāri ar šo projektu paredzēts nodrošināt ātru un uzticamu platjoslas internetu vietās, kur tas ir sliktā kvalitātē vai nav pieejams vispār. Lielākoties tās ir mazapdzīvotas, nomaļas teritorijas, kuru iedzīvotāji nākamo astoņu gadu laikā varētu tikt pie ātra un uzticama interneta. Kā var noprast – ideja ļoti līdzīga Maska “Starlink” projektam.

    Būtiski, ka šāda projekta realizācijai “Amazon” būs vajadzīgi vairāki partneri, kuri gādātu gan par nesējraķetēm, gan satelītu palaišanu. “United Launch Alliance” ir pirmais šāds partneris, taču bez “Atlas V” paredzēts izmantot papildus vēl daudzu citu ražotāju nesējraķetes.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    0 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Reklāma