Web Analytics
More
    Reklāma

    “Volkswagen” prognozē, ka 2030. gadā puse no pārdotajām mašīnām būs elektriskas

    Jaunākie raksti

    “Volkswagen” ir viens no aktīvākajiem autoražotājiem pārejai uz elektroauto, bet šobrīd autoražotājs izklāstījis taustāmākus mērķus savai pārejai. Autoražotājs prezentējis savu “New Auto” stratēģiju, kas paredz, ka 2030. gadā puse no pārdotajām mašīnām būs elektriskas, bet līdz 2040. gadam visos galvenajos tirgos “gandrīz visas” pārdotās mašīnas būs darbināmas ar elektrību.

    Tas, protams, nozīmē ne tikai lielāku un plašāku elektroauto piedāvājumu, bet arī uzlabotu auto programmatūru. Pirmie ražotāja elektroauto “ID.3” un arī “ID.4” cīnījušies ar programmatūras problēmām, jo īpaši tam izpaužoties “ID.3”, kura nonākšana pie klientiem šī iemesla dēļ pat tika aizkavēta. “Volkswagen” strādā pie tā, lai 2023. gadā visiem auto būtu vienota programmatūra, bet līdz 2025. gadam paredzēts izstrādāt pilnīgi jaunu programmatūras platformu.

    Plānoti uzlabojumi bateriju piegādes ķēdēs, kā arī sešas rūpnīcas Eiropā, kas nodarbosies tieši ar bateriju ražošanu – pirmā no tām savu darbu sāks 2023. gadā Zviedrijā. Tik lielam autoražotājam kā “Volkswagen”, kura paspārnē ir virkne dažādu zīmolu, pāreja uz elektroauto nav pats vieglākais uzdevums. Uzņēmumam, ļoti iespējams, būs jāparūpējas, lai 2035. gadā visi koncerna pārdotie auto Eiropā nu jau būtu elektriski, lai gan tāds jau iepriekš bijis “VW” mērķis.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    0 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Reklāma