Web Analytics
More
    Reklāma

    Eiropas Savienība oficiāli piedāvā no 2035. gada aizliegt pārdot mašīnas ar iekšdedzes dzinējiem

    Jaunākie raksti

    Eiropas Savienības amatpersonas, kā tas iepriekš bija paredzams, oficiāli izteikušas piedāvājumu no 2035. gada visā Eiropas Savienībā aizliegt tirgot mašīnas, kas aprīkotas ar iekšdedzes dzinējiem, tādējādi cenšoties sasniegt bloka klimatiskos mērķus un veicināt pāreju uz elektroauto.

    Eiropas Komisija nākusi klajā ar priekšlikumu, kas paredz, ka 2030. gadā par 55 procentiem jāsamazina auto radītie CO2 izmeši, salīdzinot ar šā gada līmeni. Tas ir krietni vairāk nekā pašreizējais mērķis, proti, 37,5 procentu samazinājums salīdzinājumā ar 2021. gadu. Tāpat izskanēja piedāvājums, ka 2035. gadā samazinājumam jābūt 100%, kas, protams, nozīmē iekšdedzes dzinēju beigas bloka dalībvalstīs. Šāds priekšlikums ir daļa no plašāka plāna, lai Eiropas Savienība kopumā samazinātu savu radīto izmešu apjomu. Līdz tam brīdim iegādātos auto ar benzīna vai dīzeļa dzinējiem gan būs atļauts lietot arī turpmāk.

    Visa Eiropas Savienība būs spiesta paātrināt savu atteikšanos no fosilā kurināmā, lai jau līdz 2030. gadam dalībvalstu radītie izmeši būtu par 55 procentiem mazāki nekā 1990. gadā. Šādā veidā tiek cerēts panākt, ka gadsimta vidū Eiropas Savienība vairs neradīs siltumnīcas efektu izraisošās gāzes, vienlaikus ierobežojot importu no valstīm, kuru ekoloģiskie plāni ir ne tik ambiciozi.

    Ļoti mazticams, ka piedāvājums dzīvē tiks ieviests tā, kā tas iecerēts uz papīra, šim projektam aizsākot politisko cīņu starp dalībvalstīm, kā to labāk darīt. Jau šobrīd atsevišķās valstīs un nozarēs valda neapmierinātība par Eiropas Savienības iecerēm un būs ļoti svarīgi sabalansēt pāreju, lai neciestu ne tik bagātās valstis.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    0 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Reklāma