Web Analytics
More
    Reklāma

    Nils Melngailis pievienojas Printful kā neatkarīgs valdes loceklis

    Jaunākie raksti

    Draugiem Group uzņēmuma Printful valdei pievienojies neatkarīgs valdes loceklis Nils Melngailis, tādejādi stiprinot uzņēmuma komandu ar ievērojamu starptautisku pieredzi pārmaiņu vadības un finanšu jomā.

    “Mēs esam gandarīti uzņemt Nilu Melngaili Printful komandā. Esmu pārliecināts, ka viņa starptautiskā pieredze finanšu tirgos un tehnoloģiju nozarē palīdzēs mums turpināt uzņēmuma globālo izaugsmi. Neatkarīga valdes locekļa pievienošanās mūsu komandai palīdzēs vēl vairāk uzlabot korporatīvās pārvaldības principus,” komentē Dāvis Siksnāns, Printful izpilddirektors un līdzdibinātājs.

    Reklāma

    Turpmāk Printful Inc. valdē darbosies pieci valdes locekļi – uzņēmuma izpilddirektors Dāvis Siksnāns, ražošanas vadītāja Zane Levša, investora Bregal Sagemount pārstāvis Adams Fullers, valdes priekšsēdētājs Lauris Liberts un neatkarīgais valdes loceklis Nils Melngailis.

    Melngailis atbalstīs vadības komandu stratēģiskos jautājumos, uzlabojot uzņēmuma korporatīvo pārvaldību un gatavojot uzņēmumu potenciāliem kapitāla tirgus darījumiem, kā arī pildīs Printful revīzijas komitejas priekšsēdētāja pienākumus.

    “Esmu uzmanīgi sekojis Printful attīstībai un man ir liels prieks pievienoties komandai tik aizraujošā brīdī. Uzskatu, ka spēcīga finanšu investora piesaiste un arvien pieaugošās tirgus iespējas visā pasaulē palīdzēs Printful ieņemt vēl nozīmīgāku lomu e-komercijas nozares pilnveidošanā,” skaidro Nils Melngailis, piebilstot, ka, papildus pienākumiem Printful valdē, viņš arī saglabās Luminor Bank padomes priekšsēdētāja amatu.

    Nils Melngailis ir ļoti pieredzējis vadītājs, kā arī padomdevējs uzņēmumiem, valsts pārvaldes iestādēm un finanšu investoriem. Viņa līdzšinējā pieredzē ir vairāki nozīmīgi amati starptautiskos uzņēmumos – Centerbridge Partners direktors, Alvarez & Marsal finanšu nozares vadītājs, kā arī investīciju kompānijas Blackstone grupas vecākais padomnieks. Viņš bijis arī partneris auditorkompānijā PricewaterhouseCoopers un vēlāk informācijas tehnoloģiju kompānijā IBM vadīja biznesa inteliģences nodaļu Eiropas, Tuvo Austrumu un Āfrikas valstīs.

    Nila Melngaiļa pieredzē ir arī pārmaiņu vadītāja amati nozīmīgos Latvijas uzņēmumos – viņš bijis Lattelecom (Tet) izpilddirektors un finanšu krīzes laikā, vadīja Parex banku un izveidoja banku Citadele. Šobrīd viņš pilda valdes locekļa pienākumus arī Eiropas programmatūras uzņēmumā Qualco un aktīvu pārvaldīšanas uzņēmumā PQH Grieķijā.

    Jaunais Printful neatkarīgais valdes loceklis un revīzijas komitejas priekšsēdētājs Nils Melngailis ir studējis Bostonas koledžā, kā arī Flečera Jurisprudences un diplomātijas fakultātē Tuftas unversitātē. Paralēli saviem profesionālajiem pienākumiem viņš arī pasniedz lekcijas par riska kapitālu un finanšu tehnoloģijām Londonas Universitātes (UCL) Finanšu un tehnoloģiju institūtā. Nils Melngailis ir Fulbraita stipendiāts un darbojas kā vecākais eksperts Starptautiskā Valūtas Fonda Monetārā un kapitāla tirgus departamentā.

    Printful ir Latvijas pirmais “vienradzis” – uzņēmums, kas novērtēts vairāk nekā 1 miljarda ASV dolāru vērtībā. Printful automātiski saņem, sagatavo un piegādā pasūtījumus tiešsaistes veikalu vārdā un pircējiem visā pasaulē pieejami vairāk nekā 270 dažādi produkti. Printful Inc. meitasuzņēmums Printful Latvia 2020. gadā apgrozīja 47,2 miljonus eiro, kā arī samaksāja nodokļus 5 miljonu eiro vērtībā. Printful birojos Rīgā un Cēsīs, kā arī ražotnēs Mārupē strādā vairāk nekā 590 profesionāļi. Visā pasaulē Printful komandā strādā vairāk nekā 1800 cilvēku.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    3 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Skābene
    13.07.2021 09:03

    Ko nozīmē neatkarīgs valdes loceklis? Vai tad valdes loceklim nav jāpilda padomes vai akcionāru lēmumi un jānes atbildība par saviem lēmumiem?

    digitalk
    14.07.2021 10:10
    Reply to  Skābene

    ‘neatkarīgs’ laikam ar nozīmi ‘no viņa nekas nebūs atkarīgs’ ;)

    0822
    13.07.2021 09:18

    kas man patīk šādās relīzēs – tajās visās izmanto vārdu “aizraujošs”

    Reklāma