Web Analytics
More
    Reklāma

    ASV investori atklāj, ka Īlons Masks ir visietekmīgākā persona finanšu tirgos

    Jaunākie raksti

    Neliela aptauja, kas tomēr var ieskicēt kopējo noskaņojumu, atklājusi, ka gandrīz divas trešdaļas investoru ASV uzskata, ka “Tesla” un “SpaceX” šefam Īlonam Maskam ir liela ietekme finanšu tirgos.

    Investing.com jūnijā veiktajā aptaujā, kurā piedalījās 1103 respondentu, 63% atklājuši, ka Īlons Masks ir visietekmīgākā persona finanšu tirgos. Vienlaikus nedaudz vairāk kā puse jeb 52% aptaujāto pauduši atbalstu tam, lai tiktu samazināta tādu ievērojamu viedokļa līderu kā Īlons Masks ietekme, kad runa ir par manipulācijām ar finanšu tirgiem.

    Reklāma

    Tas, ka Īlona rīcība visai spēcīgi var sašūpot finanšu tirgu, pierādījies ne reizi vien. Spilgtākais un nesenākais gadījums laikam saistāms ar “Bitcoin”. Lai arī precīzi nav iespējams pateikt, cik ļoti liela ietekme Maskam ir, nevar neievērot, ka tā spēcīgi sašūpojas pie zīmīgākiem viņa ierakstiem “Twitter”. Piemēram, “Bitcoin” vērtība pieauga brīdī, kad “Tesla” to iegādājās par 1,5 miljardiem USD. Savukārt piedzīvoja kritumu tad, kad Masks paziņoja, ka “Tesla” neatbalstīs norēķinus ar “Bitcoin”, līdz tā ieguvē netiks izmantota vismaz puse no tīras enerģijas. Respondenti arī atklāja, ka paši veic darījumus, balstoties uz Īlona tvītiem. Vienlaikus 84% aptaujāto nepiekrīt apgalvojumam, ka “Bitcoin” nākotne būs atkarīga no Īlona Maska.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    1 komentārs
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Bleķis
    05.07.2021 20:44

    Lai nopērk Latvijā kādu pleķīti un laiž tos savus SpaceX…. Būs mums ar kāds labumiņš un darba vietas, bet kur nu, lepns

    Reklāma