Web Analytics
More
    Reklāma

    Uz Vācijas ceļiem līdz mēneša beigām būs miljons elektroauto

    Jaunākie raksti

    Vācija šā mēneša laikā sasniegs nozīmīgu atzīmi – uz valsts ceļiem būs miljons elektrisko automašīnu. To sarunā ar mediju Tagesspiegel atklājis Vācijas ekonomikas ministrs Peters Altmaiers. Tiesa, šis skaits sasniegts pusgadu vēlāk nekā cerēts.

    Ministrs ir apmierināts, ka šis mērķis ir sasniegts, turklāt ar relatīvi nelielu nokavēšanos, lai gan iepriekš Vācijā bijušas šaubas par šī mērķa izpilda. Altmaiers uzteic atbalsta programmas elektroauto iegādei Vācijā, kas vairojušas pieprasījumu pēc šīm mašīnām.

    Viņš norāda, ka pirmajā pusgadā izmaksāts lielāks atbalsta apjoms nekā visā pagājušajā gadā, proti, līdz šim brīdim šogad atbalstam elektroauto iegādei Vācija tērējusi 1,25 miljardus eiro. Vācijas federālās atbalsta programmas var sniegt pat 9 tūkstošu eiro atbalstu, iegādājoties elektroauto, kas maksā mazāk nekā 40 tūkstošus eiro. Tāpat pilsētas un federālās zemes piedāvā pašas savas atbalsta programmas, piemēram, nodokļu atvieglojumus, bezmaksas autostāvvietas, atļauju izmantot sabiedriskā transporta joslas un vēl citus labumus. Federālās subsīdijas turpināsies arī pēc 2021. gada, taču tās pakāpeniski tiks samazinātas līdz 2025. gadam.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    4 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Nesaprašanā
    05.07.2021 08:52

    Kaut kāds elektroauto saiets plānots vai tūristi varēs bez covid testa iebraukt ar elektroauto Vācijā un atrasties uz ceļiem – tāpēc tas miljons būs vai kāds cits iemesls?

    Krotow
    05.07.2021 12:39
    Reply to  Nesaprašanā

    Ar vakcinācijas sertifikātu varēs iebraukt. Pārējos projām uz vakcinācijas nometni.

    Krotow
    05.07.2021 12:41

    Interesanti kā pieaugtu elektroauto skaits Latvijā, ja uz valsts rēķina sabūvētu ātrās lādēšanas stacijas un pirmajiem 100K ņēmējiem sponsorētu pusi no B/C klases elektroauto cenas :)

    Andris Duums
    06.07.2021 11:35

    Tie jau tikai 2%

    Reklāma