Web Analytics
More
    Reklāma

    Facebook izziņo Bulletin, konkurēs ar Substack ziņu platformu

    Jaunākie raksti

    Facebook iesaistījies jaunumu un ziņu abonēšanas spēlē ar Bulletin, kas būs tiešs konkurents pasaulē jau labi pazīstamajai Substack maksas ziņu platformai. Bulletin ļaus autoriem veidot bezmaksas un arī maksas saturu. Ziņas varēs izvietot tīmeklī, nosūtīt uz abonentu e-pasta kastēm un ar ziņām varēs dalīties Facebook.

    Substack ir tiešsaistes platforma, kas nodrošina publicēšanas, maksājumu, analīzes un dizaina infrastruktūru abonēšanas servisus. Substack dibināts 2017. gadā, bet uzņēmums arī nav izticis bez negatīviem notikumiem – pirms aptuveni gada noplūda visai prāvs skaits Substack lietotāju e-pasta adreses, kā arī šogad Substack uzsāka maksāt autoriem par satura radīšanu, bet nekādi netika atzīmēts, kurš tieši raksts ir ticis apmaksāts no Substack puses.

    Reklāma

    Facebook uzsver, ka Bulletin neņems nekādu maksu no autoriem un arī neieturēs nekādas komisijas maksas. Bulletin ir platforma, kas fokusējas un neatkarīgu autoru radītu saturu, palīdzot tam sasniegt lasītājus. Facebook jau uzreiz paziņoja, ka tiek piesaistīti vairāki pazīstami autori, kas veidos Bulletin saturu par sportu, finansēm, medicīnu un zinātni vispār.

    Arī Twitter iegādājās līdzīgas idejas Revue servisu, bet pagaidām nekas nav darīts, lai to integrētu Twitter. Substack no abonentu maksām ietur 10%, Revue saņem 5%, bet Facebook neatņem autoriem neko.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    1 komentārs
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Skābene
    05.07.2021 09:34

    FB vajadzētu labāk pie saviem banošanas algoritmiem piestrādāt, citādi tagad jau par TV raidījuma “Zebra” šārēšanu sāk piešķirt vārnas. :)

    Reklāma