Web Analytics
More
    Reklāma

    Masks cer, ka tuvākā gada laikā “Starlink” lietotāju skaits sasniegs pusmiljonu

    Jaunākie raksti

    “Tesla” un “SpaceX” boss Īlons Masks tehnoloģiju pasākumā “Mobile World Congress” (MWC) otrdien dalījies ar jaunākajiem plāniem attiecībā uz projektu “Starlink” un ātrgaitas interneta ieviešanu globāli. Viņš cer, ka tuvāko 12 mēnešu laikā “Starlink” pakalpojumu izmantos pusmiljons lietotāju. Savukārt līdz augustam plānots izveidot pārklājumu lielākajā daļā planētas, kas ir ārkārtīgi ambiciozs mērķis.

    Kopš 2018. gada “SpaceX” orbītā palaidis vairāk nekā 1700 satelītu, un nesen sasniegts, pēc Maska teiktā, “stratēģiski nozīmīgs” lietotāju skaits – 69 420. Pašreiz “Starlink” pakalpojums pieejams 12 valstīs, tostarp ASV, Kanādā, Lielbritānijā, Austrālijā, Francijā. Interneta izmantošanai nepieciešams iegādāties tehnisko aprīkojumu 499 USD vērtībā (“SpaceX” katrs terminālis patiesībā izmaksā vairāk nekā 1000 USD) un iegādāties “Starlink” abonementu par 99 USD mēnesī. “SpaceX” sola, ka lejupielādes ātrums sasniegs 100 Mb/s, kamēr augšupielādes – 20 Mb/s. Taču atsevišķi lietotāji ziņojuši arī par 170 Mb/s un lielāku datu pārraides ātrumu.

    Reklāma

    Masks atklājis, ka “Starlink” parakstījis līgumu ar diviem “lielāko valstu” telekomunikāciju operatoriem, neatklājot to nosaukumu. Viņš uzskata, ka “Starlink” ir vairāk “papildinošs” esošajiem 5G pakalpojumu sniedzējiem, nevis to tiešs konkurents.

    Runājot par finanšu aspektu, skaidrs, ka projekts līdz šim prasījis lielus ieguldījumus, un tā kā lietotāju skaits vēl nav tik liels, tas pašreiz rezultējas ar treknu mīnusa zīmi. Masks atklājis, ka līdz brīdim, kad “Starlink” sāks nest reālu peļņu un atmaksāties, varētu nākties iztērēt 5 – 10 miljardus dolāru. Lai saglabātu konkurētspēju un vienlaikus attīstītu pakalpojumu līdz galam, Īlons prognozē, ka kopumā “Starlink” vajadzēs ieguldīt 20 – 30 miljardus USD. Taču, kad tīkls būs pilnībā izveidots un pilnvērtīgi darbosies, “Starlink”, visticamāk, tiks atdalīts no “SpaceX” un kļūs par publisku kompāniju.

    AvotsVerge
    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    1 komentārs
    Inline Feedbacks
    View all comments
    as as
    05.07.2021 16:50

    Kam to vajag?

    Reklāma