Web Analytics
More
    Reklāma

    “Canyon My Dino KW-33” pusaudžiem domātā viedpulksteņa apskats

    Jaunākie raksti

    Kursors.lv līdz šim esam publicējuši daudz dažādu viedpulksteņu apskatus, kas atšķiras  funkcionalitātes, cenas, protams, kvalitātes un citu parametru ziņā. Taču līdz šim kaut kā krietni retāk uz testiem atceļojuši pulksteņi, kas domāti specifiskai lietotāju kategorijai ar tai pielāgotām funkcijām un dizainu. Tā nu gadījies, ka maija beigās pie manis nonāca Canyon Smartwatch My Dino KW-33 viedpulkstenis, kas ir īpaši radīts agrajiem tīņiem jeb 10 – 14 gadus veciem lietotājiem. Kādas funkcijas tas piedāvā un vai pusaudži to tik tiešām novērtēs, par to tad jau tālāk apskatā.

    Ierīces specifikācija

    Izmēri un dizains

    • Izmēri – 41.2mm x 35.2mm x 9.3mm;
    • Ekrāna izmērs – 1,3″;
    • Siksniņas platums – 2cm;
    • Svars – 45g;
    • Materiāli – plastmasas korpuss, silikona siksniņa;
    • Pieejams trīs krāsās – melna, zila, zaļa.

    Tehniskie parametri

    • Ekrāna izšķirtspēja  – 240×240 pikseļi;
    • Ekrāna tips – IPS LCD;
    • Kontrole – skārienvadība, caur lietotni;
    • Atmiņa – Iebūvētā atmiņa 512KB, operatīvā atmiņa 32MB;
    • Baterijas ietilpība – 155mAh;
    • Uzlādes veids – magnētiskā uzlāde;
    • Darbības ilgums bez uzlādes – aktīvā lietošanā līdz 4 dienām;
    • Savienojamība – Bluetooth 5.0, saderība ar Android (6.0+) un iOS (8.0+) operētājsistēmas viedtālruņiem.

    Piedāvātās iespējas

    • Atpazīst aktivitātes – pastaiga, pārgājiens, vingrošana, riteņbraukšana;
    • Sensori – sirdsdarbības mērītājs, akselerometrs;
    • Funkcijas – aktivitāšu statistika, soļu skaitītājs, miega uzraudzība, vibrācija, paziņojumi no lietotnēm, zvaniem, SMS, modinātājs, laikapstākļi, attālināta mūzikas un kameras kontrole, atgādinājumi par ūdens dzeršanu un izkustēšanos, iebūvētas divas izglītojošas spēles;
    • Cena 39 eiro.

    Ārējais izskats & interfeiss

    “Canyon My Dino KW-33” pieejams trīs krāsās – zilā, zaļā un melnā. Man uz testu ticis zilās krāsas viedpulkstenis. Īsti negribētos piesieties pie krāsu izvēles, bet jāsaka kā ir – prasās neeedaudz lielāka krāsu dažādība. Ražotāja piedāvātās krāsas ir tādas, par ko zēni vairāk priecātos. Gribētos arī kaut ko meitenīgāku. Bet tas jau gaumes jautājums, un galu galā tīrkīzzila krāsa nav nemaz tik slikta un izskatās diezgan stilīgi.

    Reklāma

    Ekrāna korpuss, kas veidots no plastmasas, un silikona siksniņas dizains rada vienkāršas ierīces iespaidu, taču 10 – 14 gadus veciem lietotājiem, manuprāt, neko šiku arī nevajag, lai tikai ir pieejamas galvenās funkcijas un pats pulkstenis ir ērti nēsājams un patīkams lietošanā.

    “Canyon My Dino KW-33” izmēri ir 41.2mm x 35.2mm x 9.3mm, savukārt ekrāns – 1,3 collas. Pulkstenis nav pārāk liels, maniem rokas apmēriem labi piemērots, taču domāju, ka 10 gadīgam bērnam tas tomēr varētu būt nedaudz par lielu. Siksniņai labi tas, ka ir plašas regulēšanas iespējas, lai ierīce derētu arī tievākām un brangākām rokām.

    To, ka šis pulkstenis tik tiešām ir piemērots pusaudžiem, apliecina arī tā interfeiss, ko “Canyon” dizaineri veidojuši hop-hop stilā. Pēc paša vēlmēm iespējams uzlikt kādu no četriem dažādiem interfeisiem, kas atšķiras arī ar uzrādītajiem datiem. Interesantākais no tiem, manuprāt, ir tas, kur redzams dinozaurs Dino, kas jābaro ar āboliem, kurus iespējams nopelnīt par veiktajām aktivitātēm. Ja lietotājs bijis pietiekoši aktīvs un pieveicis kaut pusi no vēlamā soļu skaita, ābolu ir daudz un dinozaurs – laimīgs, savukārt, ja kustību bijis maz, dinozaurs raud. Manuprāt, lietotājiem, kuriem šis pulkstenis paredzēts, tā šķitīs interesanta fīča un, iespējams, motivēs kustēties vairāk. Galu galā neviens jau negrib, lai dinozaurs sāktu raudāt. Citos interfeisos var redzēt arī sirdsdarbības ātrumu, noietās distances garumu u.c. datus.

    Aplikācija un funkciju pārvaldība

    Šobrīd teju ikviena viedierīce nāk komplektā ar lietotni, kas ļauj to ērtāk kontrolēt. “Canyon My Dino KW-33” tā ir “Canyon Life”, kas ļauj gan pārvaldīt pulksteni, gan sekot līdzi aktivitāšu un veselības rādījumiem.

    Nekādas ekstra iespējas lietotne nepiedāvā, un, manuprāt, tas arī nav vajadzīgs. Aplikācija šķiet vienkārša, un ērti atrodams tas, kas vajadzīgs. Ja ir vēlme, var uzlikt vai noņemt atgādinājumu par izkustēšanos vai ūdens dzeršanu, modinātāju, kontrolēt paziņojumus no citām lietotnēm, bet principā viss tas pats ir izdarāms arī no ierīces. Funkciju pārvaldība no pulksteņa strādā diezgan labi un ir iespējams salīdzinoši vienkārši atrast meklēto un mainīt uzstādījumus.

    Negribīgi savienojas ar telefonu un vēl šis tas

    Lai arī “Canyon My Dino KW-33” nopērkams par patiešām draudzīgu cenu un radīts, piedomājot tieši pie 10 – 14 gadus jaunu lietotāju vajadzībām, daži būtiski trūkumi tomēr  patraucēja lietošanu. Viens no tiem ir vājais Bluetooth savienojums ar telefonu. Pulkstenis bieži vien atvienojās arī tad, ja abas ierīces atradās burtiski blakustelpās. Pats automātiski tas arī nesavienojās atpakaļ ar telefonu, tāpēc bija manuāli jāver vaļā aplikācija, lai abas ierīces atkal savienotu. Kad ierīces atradās blakus viena otrai, šādu problēmu nebija, bet, aizejot no telefona drusku tālāk, savienojums mēdza pazust. Tā rezultātā neielasījās arī daļa datu par aktivitātēm.

    Otrkārt, paziņojumi no lietotnēm ne vienmēr pienāca. Tas bija novērojams arī tad, ja Bluetooth savienojums bija izveidots. Taču, kad viss strādāja kā vajag, pulkstenis par jauniem paziņojumiem paziņoja novibrējot. Kas attiecas uz atgādinājumiem par izkustēšanos vai ūdens dzeršanu – šeit gan jāuzslavē, jo tie pienāca regulāri.

    Vēl arī ievēroju to, ka interfeisā eošais soļu skaits dažkārt nesakrita ar lietotnē uzrādīto. Lai pārbaudītu, kas šādos gadījumos melo, uzliku otru pulksteni – “Apple Watch SE“, kas parādīja pavisam citu soļu skaitu. Nu kam lai tic?!

    Neliels fokuss uz veselību un aktivitātēm

    Lai arī iepriekšējās rindkopās izskanēja diezgan daudz kritikas par pulksteņa performanci, gribas uzteikt veselības monitoringu. Pusaudžiem tāpat kā visiem pārējiem nepieciešams sekot līdzi savai veselībai un aktivitātēm. Pašam galvenajam no tā “Canyon My Dino KW-33” palīdz izsekot. Bez tā, ka lietotājam ir iespēja uzlikt atgādinājumus par izkustēšanos un ūdens dzeršanu, pieejamas arī soļu skaitīšanas, sirdsdarbības ritma un miega uzraudzības funkcijas. Ja pulkstenis ir savienojumā ar telefonu, tad visu šo ļoti skaisti var apskatīt lietotnē. Sadaļā zem “Steps” iespējams redzēt noieto distanci, sadedzinātās kalorijas, kustībā pavadīto laiku. Zem “Sleep” – cik ilgs bijis dziļais un tā saucamais seklais miegs. Savukārt “Heart Rate” sadaļā var iepazīties ar vidējo, maksimālo un minimālo sirdsdarbības ātrumu. Būtiski, ka šos datus var skatīt dienas, nedēļas, mēneša un gada griezumā.

    Nedaudz par uzlādi

    Nelielu rindkopu gribējās uzrakstīt arī par uzlādi, jo uzlādes veids mazliet atšķiras no līdz šim redzētajiem. “Canyon My Dino KW-33” atbalsta magnētisko uzlādi, un kā var redzēt attēlos zemāk, tas jāvieto tādā kā rāmīti, kas ir aizverams un tālāk jāpievieno pie elektrības. Būtiski atzīmēt, ka arī šīs ierīces komplektācijā nenāk līdzi strāvas adapteris, tikai lādētāja pulksteņa daļa un kabelis.

    Pilna uzlāde prasa apmēram trīs stundas. Aktīvi lietojot, par nepieciešamību uzlādēt nebūs jādomā līdz četrām dienām. Savukārt, ja atslēdz paziņojumus un lieto pulksteni primāri, lai apskatītos tikai laiku, iztikt bez uzlādes var pat 7 – 10 dienas. Manuprāt, pusaudžiem tas varētu būt diezgan ērti, jo nav katru dienu jādomā par pulksteņa uzlādi. Protams, tas ir gadījumā, ja nespēlē “Canyon My Dino KW-33” esošās spēles.

    Pulkstenis, kas domāts “agrajiem” tīņiem

    Pats ražotājs norādījis, ka “Canyon My Dino KW-33” domāts tā sauktajiem “agrajiem tīņiem” jeb 10 – 14 gadīgiem lietotājiem. Lai arī jau vairāk nekā desmit gadus neesmu šajā vecuma grupā, man šķiet, ka “Canyon” šajā ziņā diezgan labi ticis galā, jo gan ārējais dizains, gan interfeiss radīts tā, lai būtu ne tikai patīkams, ērts ikdienas lietošanā, bet arī interesants un piesaistītu uzmanību.

    Tas, kas nav citos viedpulksteņos, bet ir šajā – iebūvētas izglītojošas spēles. Šajā konkrētajā modelī atrodamas divas – puzle un matemātikas uzdevumi. Jāteic, ka nekādi galvu lauzošie uzdevumi tur nav, jo, piemēram, veikt matemātiskas darbības ar viencipara, divciparu skaitļiem māca jau sākumskolā. Tomēr doma visādā ziņā bijusi neslikta.

    Tāpat vēlreiz jāuzteic ierīces pārvaldība, kas ir vienkārša, neradot problēmas atrast vajadzīgo. Kopumā jāsaka, ka “Canyon My Dino KW-33” ir viedpulkstenis, kas apmierinās pusaudžu vajadzības, jo galu galā tas paredzēts tieši šai lietotāju grupai.

    Cena un pieejamība

    Pašā sākumā jau norādīju, ka “Canyon My Dino KW-33” cena ir ap 39 eiro, kas salīdzinoši ir lēti, un pulkstenis atsevišķos parametros varētu būt konkurētspējīgs ar citu ražotāju piedāvāto. Ierīce pieejama iegādei arī Latvijā un šī raksta tapšanas brīdī pie elektronikas tirgotāja Evelatus nopērkama par 39,99 eiro, savukārt RD Electronics maksā 39 eiro.

    Kas patika un kas nē

    Plusi:

    • Mērķa lietotājiem pielāgots dizains;
    • Noderīgas un atbilstošas funkcijas;
    • Uzlāde;
    • Cena.

    Nepatika:

    • Vājš savienojums ar telefonu;
    • Šaubīga soļu uzskaite;
    • Paziņojumi dažkārt nepienāca.
    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    4 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Run Lola Run
    30.06.2021 15:56

    Paldies par apskatu! 10 gadīgai meitai kā reiz meklēju pirmo viedpulksteni. Apskats skaidri pārliecināja, ka šis nav variants vājā savienojuma ar telefonu un šaubīgās soļu uzskaites dēļ.
    Labprāt redzētu arī citus apskatus.

    Kursors.lv
    30.06.2021 16:01
    Reply to  Run Lola Run

    Mums pavisam drīzumā plānojas vēl dažu vienkāršāku fitnesa trekeru apskati. Tie varētu būt piemēroti arī bērniem. Ierīces ir klāt un atliekt tikai tās pienācīgi notestēt un sagatavot apskatus.

    ThinkGreen
    30.06.2021 18:20
    Reply to  Run Lola Run

    Pirms >3 gadiem nopirku sev “Amazfit Bip S” pa 50 naudiņām, 1 gadu palietoju un atdevu bērniem. Joprojām katru dienu tas tiek lietots un bača viņam reāli arī tur 40 dienas. Ir arī GPS iekšā, kurš 2-3x nedēļā tiek lietots treniņos un visa veida sinhronizācija ar telefonu un Stava, notifikācijas utt. Šogad otram bērnam nopirku jaunāku modeli “Amazfit Bip U pro” arī pa 50 naudiņām, bet tam bača ievērojami vājāka, jeb pats gadžets funkcionālāks un resursprasīgāks – jālādē reizi nedēļā (arī regulāri tiek lietots ar GPS). Oriģinālās siksniņas 7-10 gadīgiem bērniem drusku par garu, taču nav problēmu izdurt jaunu caurumiņu un tā lietot. Vecajam pirms 2 gadiem pasūtīju jaunu siksniņu, kura ideāli piemērota bērna rokai. Ja aktīvi sporto tad GPS tomēr ir svarīga fīča, jo līdz staipīt vēl telefonu nav variants.

    freelifelv
    01.07.2021 00:48

    Bērns nu jau pusgadu izmanto Samsung Galaxy Fit 2. Patīk. Funkcionalitāte apmierina, ir viss nepieciešamais, ok, noderētu GPS, savādāk treniņu/aktivitāšu attālumi tiek sarēķināti ne pārāk precīzi. Soļi, attālums, pulss, stress, aktivitātes, treniņi, miegs, paziņojumi, roku mazgāšana utt. Savienojums stabils, nekas neatslēdzas, strādā, kā paredzēts. Ekrāns nav liels, bet bērns visu saskata labi, un pulkstenis der uz rokas, jo nav speciāls “bērniem paredzēts viedpulkstenis”, kuri pārsvarā ir milzīgi krāsaini kluči uz rokas. Baterija tur stabili nedēlu, pusotru. No mīnusiem (nu ja neskaita GPS neesamību, kas gan tādā cenā būtu par daudz gribēts) – ekrāns, aktīvi diendienā lietojot, skrāpējas ļoti…nu tur neko. Kopumā par Galaxy Fit 2 sīkais (9 gadi) ir ļoti priecīgs :)
    Cena 40…50 eur

    Reklāma