Web Analytics
More
    Reklāma

    Parādījušās plašākas detaļas par “Tesla” plānoto hečbeku Eiropas tirgum

    Jaunākie raksti

    “Tesla” šobrīd neapšaubāmi ir viens no vadošajiem spēlētājiem elektroauto tirgū, tomēr arvien nopietnāku konkurenci autoražotājam sagādā arī ilggadējie autoražotāji, piemēram, “Volkswagen”, kas aktīvi gatavo savus elektriskos modeļus. Jau iepriekš runāts, ka “Tesla” nepieciešams lētāks elektroauto masām, lai saglabātu savu līdera statusu elektroauto tirgū visā pasaulē.

    Baumas par šādas mašīnas eksistenci vismaz plānošanas stadijā bijušas jau ilgāku laiku, taču tagad medija Autocar rīcībā nonākusi informācija, ka gaidāmā mašīna varētu maksāt sākot no 20 tūkstošiem mārciņu, piedāvājot apmēram 400 kilometru sniedzamību ar vienu uzlādi. Tas topošo modeli padarītu par lētāko “Tesla”, turklāt ar lielu atrāvienu.

    Drastisko cenu samazinājumu varēs panākt, pateicoties “Tesla 4680” bateriju tehnoloģijai, kas tika izziņota pagājušā gada rudenī, ļaujot samazināt ražošanas izmaksas pat par 50 procentiem, vienlaikus palielinot bateriju ietilpību. Šo bateriju apjomīgāku sērijveida ražošanu plānots uzsākt nākamgad.

    Pagaidām “Tesla” pārstāvji nav bijuši atsaucīgi, kad viņiem lūgts komentēt šo mašīnu. Uzņēmuma pārstāvji norādījuši, ka tas ir “nākotnes produkts”, kurš atrodas izstrādes stadijā. Tiek gaidīts, ka tas būs ļoti līdzīgs “Model 3” un, ņemot vērā šo līdzību, to varētu nosaukt par “Model 2”. Plānots, ka Eiropā šo mašīnu ražos rūpnīcā Berlīnē, kas pašlaik tiek būvēta.

    AvotsAutocar
    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    1 komentārs
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Krotow
    30.06.2021 21:00

    Beigās ar cenu būs kā “biezovāģim” ar ID.3, kur solīto 25 k€ vietā paprasīja 40 k€ :D

    Reklāma