Web Analytics
More
    Reklāma

    Android + Wear OS lietotņu izstrādātāji saņems vairāk

    Jaunākie raksti

    Nav nekāds noslēpums, ja Google nekādi nespēj iedabūt Android citās ierīcēs, kas nav viedtālruņi. Google gadiem cenšas attīstīt viedpulksteņu, planšetdatoru un televizoru operētājsistēmas, bet tām vienkārši neviens neveido lietotnes. Vismaz ne jēgpilnas lietotnes. Google pat gājusi tik tālu, ka nolīgusi Samsung, lai tie palīdz ar viedajiem pulksteņiem.

    Google nākusi klajā ar iniciatīvu, lai piešķirtu izstrādātājiem atlaides, ja vien tie veidos savas lietotne ne tikai Android, bet arī Wear OS, televizoriem un pielāgos tās saderībai ar planšetdatoriem. Ja izstrādātājs savai lietotnei izveidos arī kvalitatīvu Wear OS lietotni, tad Google no lietotnes pārdošanas un abonēšanas maksas ņems tikai 15%, kamēr citiem nāksies atdot Google lielāku kumosu.

    Reklāma

    Protams, Google ir uzlikusi arī citus nosacījumus, piemēram, lietotni ik mēnesi aktīvi jāizmanto vismaz 100 000 lietotāju, kā arī lietotnei ir jābūt ar augstu novērtējumu Play veikalā. No video lietotnes izstrādātāja tiks prasīts, lai šī lietotne būtu integrēta Android TV, Google TV un Google Cast, no audio lietotnes tiks prasīts, lai tā atbalsta Wear OS, Android Auto, Android TV un Google Cast.

    Pagaidām gan nav skaidrs, kā šis viss strādās. Turklāt Google pati nereti slinko un savām lietotnēm nemaz nepiedāvā vai pamatīgi ierobežo darbību kopā ar Wear OS vai Google Cast.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    0 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Reklāma