Web Analytics
More
    Reklāma

    “Visa” par vairāk nekā diviem miljardiem dolāru plāno iegādāties atvērto banku platformu “Tink”

    Jaunākie raksti

    Maksājumu kompānija “Visa” nākusi klajā ar paziņojumu, ka par 2,15 miljardiem ASV dolāru plāno iegādāties Stokholmā bāzēto uzņēmumu “Tink” – Eiropas vadošo fintech startapu, kas koncentrējas uz atvērto banku (open banking) lietojumprogrammu programmēšanas saskarnēm (Application Programming Interface – API).

    Šo soli “Visa” cer spert dažus mēnešus pēc tam, kad atteicās no “Plaid” – vēl viena populāra open banking jomā darbojoša jaunuzņēmuma iegādes. Šim darījumam “Visa” bija atvēlējusi 5,3 miljardus USD.

    Reklāma

    “Tink” piedāvā vienotu API, kas klientiem dod iespēju izveidot savienojumu ar bankas kontu, izmantojot savas lietotnes un servisus, un piekļūt konta izrakstiem, uzsākt maksājumus, iegūt bankas informāciju un regulāri atjaunināt datus. “Tink” API integrēts 3400 bankās un finanšu institūcijās. Kopumā uzņēmums aptver vairāk nekā 250 miljonus bankas klientu Eiropā.

    Desmit gadus strādājot pie “Tink” attīstības un izveidojot Eiropā vadošo open banking platformu, izdevies piesaistīt 300 miljonus dolāru no “Dawn Capital”, “Eurazeo”, “HMI Capital”, “Insight Partners”, “PayPal Ventures”, “Creades”, “Heartcore Capital” un citiem investoriem.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    0 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Reklāma