Web Analytics
More
    Reklāma

    “Porsche” izstrādās un ražos baterijas elektriskiem sacīkšu auto

    Jaunākie raksti

    Dalība sacīkstēs gadiem ilgi bijusi daļa no “Porsche” tēla un pāreja uz elektroauto šo autoražotāju neatturēs no vizītēm trasē – “Porsche” paziņojis par kopuzņēmumu ar nosaukumu “Cellforce”, kura uzdevums būs izstrādāt un ražot baterijas, kas atbilst sacīkšu mašīnu vajadzībām. Tāpat šīs baterijas varētu izmantot atsevišķos “Porsche” sērijveida modeļos, kas atvasināti no sacīkšu mašīnām.

    Sacīkšu auto aprīkošana ar baterijām patiesībā nebūt nav vienkārša, jo tās ievērojami palielina svaru un uzlāde prasa daudz vairāk laika nekā degvielas ieliešana. “Porsche” centīsies risināt šīs problēmas un autoražotājs strādā pie baterijām, kurās tiek izmantots silīcijs. Tas ļautu palielināt enerģijas blīvumu baterijās, samazinātu svaru un nodrošinātu ātrāku uzlādi.

    Pat, ja šāda tehnoloģija izrādīsies veiksmīga, tā nestrādās ielas auto – šīs baterijas demonstrē sliktu sniegumu aukstā laikā un tās nav radītas ilgtermiņa lietošanai. Savukārt trasē un sacīkstēs zema gaisa temperatūra vai ilgtermiņa lietošana nav galvenās rūpes. Arī “Porsche” pārstāvji norāda, ka šis primāri ir projekts, kas orientēts autosporta nevis ielas mašīnu vajadzībām.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    0 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Reklāma