Web Analytics
More
    Reklāma

    Saeima lemj ieviest ārzemnieka personas apliecību jeb eID karti

    Jaunākie raksti

    Saeima ceturtdien, 17.jūnijā, galīgajā lasījumā kā steidzamus pieņēma grozījumus Personu apliecinošu dokumentu likumā, kas paredz ieviest ārzemnieka personas apliecību jeb eID karti.

    Iespēja saņemt eID karti ļaus ārzemniekam izmantot publiskās pārvaldes e-pakalpojumus, lietot e-adresi, elektroniski identificēties un parakstīt dokumentus, tādējādi kopumā lietot plašu valsts sniegto pakalpojumu klāstu, sniedzot savus pakalpojumus Latvijā, anotācijā norādījuši grozījumu autori.

    Reklāma

    Ārzemnieka personas apliecību izsniegs Fizisko personu reģistrā iekļautam ārzemniekam, un to varēs saņemt arī patvēruma meklētājs.

    Ārvalstnieka eID nebūs kā obligāts personu apliecinošs dokuments. Par apliecības izsniegšanu paredzēta valsts nodeva 80 eiro apmērā. Pilsonības un migrācijas lietu pārvalde prognozē katru gadu izsniegt ap diviem tūkstošiem eID karšu, norādīts likumprojekta anotācijā. Personas apliecība nebūs derīga kā ceļošanas dokuments.

    Pieteikumu ārzemnieka eID kartes izsniegšanai persona varēs iesniegt arī Latvijas pārstāvniecībās, kuras atrodas ārpus Šengenas zonas un kurās šāds pakalpojums būs tehniski iespējams, paredz likumprojekts.

    Likuma grozījumi stāsies spēkā šī gada 28. jūnijā.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    3 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Astro
    21.06.2021 14:48

    eResidency of Estonia (also called virtual residency or Eresidency) is a program launched by Estonia on 1 December 2014.

    7,5 gadi…

    Skābene
    21.06.2021 16:45
    Reply to  Astro

    Un e-parakstītājs nav savietojams ar LT un EST ID kartēm, tāpēc jau arī spiež LT un EST pilsoņu slietot E-ID. :) Cik man zināms, tad LT un EST pilsoņi LV lietoto tro pašu Dokobit, lai parakstītu dokumentus, nevis e-parakstītāju.

    Krotow
    25.06.2021 22:37
    Reply to  Skābene

    Sava eParaksta lietošanas uzspiešana gadījumā nav saistīta ar dažādām dokumentu parastīšanas izmaksām? Dokobit pēc pirmajiem 5 parakstītiem dokumentiem tālāk līdz mēneša beigām jāmaksā par katru parakstīto dokumentu.

    Reklāma